25n
25N
25N

Una línia d'autobús unirà Quart de Poblet, Manises i Paterna amb el campus de Burjassot

Una línia d'autobús unirà Quart de Poblet, Manises i Paterna amb el campus de Burjassot
13/01/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), posarà en funcionament a principis de febrer una nova línia de Metrobus que permetrà connectar el campus universitari de Burjassot amb les localitats de Quart de Poblet, Manises i Paterna i també aquests municipis entre si.

Així ho ha anunciat el conseller de Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió de treball que ha mantingut aquest dimecres amb l’alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, en la qual han abordat diversos projectes per a aquesta ciutat de l’àrea metropolitana de València, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La ruta al campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d’anada i 12 de tornada, iniciarà el seu recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7.05 hores del matí i finalitzarà a les 21.50 hores de la nit.

Per a la utilització del servei es podran usar tots els títols de l’ATMV i el futur Bono10, que tindrà un cost de 7,20 euros, o es podrà adquirir un bitllet senzill per un import d’1,45 euros.

En aquest sentit, el titular de Política Territorial ha destacat dues iniciatives: la posada en marxa de la línia d’autobús entre la ciutat de València i els polígons industrials de Quart de Poblet aquest mes de gener i una nova ruta, que entrarà en servei al febrer, per a connectar aquesta localitat amb el campus de la Universitat de València a Burjassot.

“REDUCCIÓ D’EMISSIONS”

Segons España, amb el primer dels projectes, “s’acosta el transport públic a les àrees industrials” i “es propicia la reducció d’emissions i la disminució de la contaminació perquè les persones no necessiten utilitzar el seu vehicle privat en els seus desplaçaments al treball”.

“A més -ha remarcat el conseller-, amb aquest servei públic es millora la igualtat social, perquè es facilita l’accés dels joves que no tenen vehicle propi a llocs de treball en les empreses situades en els polígons”.

D’altra banda, i respecte a la nova línia de transport públic que entrarà en funcionament el mes pròxim, España ha recalcat que amb aquest servei “s’evitarà que els i les joves de Quart de Poblet, Manises i Paterna hagen d’anar primer a València i fer transbord allí per a desplaçar-se al campus de Burjassot”.

“D’aquesta manera s’afavoreix l’accés al dret a l’educació a través d’un servei de transport públic amb un preu competitiu”, ha conclòs el màxim responsable de Mobilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 1 =

museo prehistoria