25n
25N
25N

AUMSA aposta per la sostenibilitat en la construcció de nous edificis

AUMSA aposta per la sostenibilitat en la construcció de nous edificis
02/12/2019 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, Sandra Gómez, ha anunciat que totes les promocions d’habitatge que desenvolupe AUMSA comptaran amb el certificat BREAM, amb l’objectiu de construir edificis sota els paràmetres de “màxima sostenibilitat”. Gómez ha ressaltat que amb aquesta decisió l’empresa municipal “s’avança a la directiva que obligarà a totes les edificacions a registrar un consum energètic pràcticament nul a partir de 2021”.

Ha ressaltat Sandra Gómez que amb aquesta mena de mesures la regidoria de Renovació Urbana “posa en marxa els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU i se suma a la lluita contra el canvi climàtic des de la ciutat de València”. Ha recordat que els projectes d’habitatge de les Moreres i la Bega comptaran amb el certificat BREAM que mesura la petjada ecològica de l’edifici des de la seua fase de projecte i construcció, passant per la seua vida útil i finalitzant amb l’enderrocament i reciclatge de materials, per a minimitzar-la al màxim i apostar per la sostenibilitat en la construcció.

Els edificis que comptaran amb aquesta certificació seran el situat al carrer Hortolanes, 1, en la Unitat d’Execució Única del sector 5 Camí de les Moreres, que tindrà 41 habitatges i dos locals comercials, i el que se situa en la parcel·la limitada per l’avinguda dels Tarongers i les calles Dr. Álvaro López, Riu Tajo i Riu Pisuerga. Aquesta promoció constarà de 70 habitatges.

Igualment, ha remarcat que “un altre dels objectius de l’agenda 2030 és fomentar ciutats més inclusives”. En aquesta línia, ha ressaltat la regidora de Renovació Urbana que AUMSA “ja treballa a garantir l’accessibilitat dels seus habitatges” de la mà de COCEMFE, per a aconseguir la “màxima excel·lència” i “poder crear una bossa d’habitatge assequible dirigit a les persones amb discapacitat”.

Es tracta d’un edifici que es troba al carrer Fos i que comptarà amb dos habitatges en planta baixa amb una adaptació total. Estan pensades per a albergar, per exemple, pacients amb malalties neurodegeneratives que necessiten cadires de rodes de majors dimensions i que, per tant, troben més dificultats per a poder entrar i eixir dels seus domicilis. Quant als nou habitatges restants, situades en plantes altes, comptaran amb una adaptació per a persones amb deficiències visuals, discapacitat auditiva i mobilitat reduïda.

Sandra Gómez ha assenyalat que en futures promocions, els tècnics també estudiaran incloure aquest tipus d’habitatges totalment adaptats en tots els edificis que promou aquesta entitat, per a garantir l’accés a un habitatge assequible i de qualitat. “Amb aquesta mena d’actuacions volem que València desenvolupe l’Agenda 2030 des de tots els seus àmbits d’actuació”, ha afirmat Sandra Gómez, qui ha assegurat que “els Objectius de Desenvolupament Sostenible estan contemplats en la base de treball de la gran majoria de projectes de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − onze =

ccccinema
activem alfafar