25n
25N
25N

Augmenten les restriccions a Algemesí i s'estableixen noves mesures a Guadassuar

”Hem constatat l’existència de transmissió comunitària sostinguda, un nivell alt de circulació del virus, no controlada en alguns municipis”, ha confirmat la consellera Barceló

Augmenten les restriccions a Algemesí i s'estableixen noves mesures a Guadassuar

La consellera de Sanitat Ana Barceló ha anunciat un increment de les mesures que ja s’havien adoptat a Guadassuar i ha establert noves restriccions en el municipi d’Algemesí després de conéixer les últimes dades d’incidència del virus en aquestes dues localitats de la Ribera Alta. “Hem constatat l’existència de transmissió comunitària sostinguda, un nivell alt de circulació del virus, no controlada en alguns municipis” ha confirmat Barceló.

La consellera ha recordat que en alguns pobles ja s’havien pres mesures excepcionals, com en el cas de Guadassuar, “on després de 10 dies no s’ha observat una millora suficient per a aixecar les mateixes”. Guadassuar se situa en nivell de risc alt i “s’observa una tendència a l’estabilització però sense un descens en el nombre de casos”.

Les noves restriccions entraran en vigor demà, després de la seua publicació en el DOGV, i es prolongaran, en principi, durant 14 dies.

Mesures excepcionals

  • Vetlles i enterraments: aforament d’1/3 amb un límit màxim de 25 persones en espais lliures i 15 persones en espais tancats.
  • Celebracions: no se superarà el 30% de l’aforament amb un màxim de 30 persones.
  • Establiments i locals comercials al detall i activitats de serveis professionals que no formen part de centres i parcs comercials es limita a un màxim de 50% d’aforament, així com en els mercats ambulants.
  • Centres i parcs comercials: 1/3 de l’aforament.
  • Zones comunes d’hotels i allotjaments: 1/3 de l’aforament. El consum a les terrasses no podrà superar el 50%.
  • Biblioteques, arxius, museus i sales d’exposicions i visites culturals: no es podrà superar el 50% de l’aforament.
  • Cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa, recintes i establiments destinats a actes culturals i espectacles a l’aire lliure: no es podrà superar el 50% de l’aforament. El públic ha de romandre assegut.
  • Activitat esportiva no professional ni federada: a l’interior de les instal·lacions fora de l’àmbit regulat pel Consell Superior d’Esport no es podrà superar 1/3 de l’aforament garantint la ventilació. En les activitats grupals el màxim serà de 6 persones. No es permetrà utilitzar vestuaris ni dutxes. No es permetrà públic en els esdeveniments esportius. Les piscines tancades hauran de respectar 1/3 de l’aforament i les piscines a l’aire lliure no podran passar del 50%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =