25n
25N
25N

Les intervencions quirúrgiques del Pla d'Autoconcert s'incrementen un 24%

Arxiu

Les intervencions quirúrgiques del Pla d'Autoconcert s'incrementen un 24%
31/01/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reunit els membres de la Comissió de Seguiment d’Autoconcert per a realitzar un balanç sobre la implementació durant 2019 del programa d’autoconcert, orientat a la reducció de la demora assistencial.

En aquest sentit, cal destacar que en el període d’un any les intervencions quirúrgiques per autoconcert s’han incrementat un 24%, una xifra que posa de manifest no sols l’augment del nombre d’intervencions sinó una major participació dels professionals en aquest programa.

En concret, l’any 2019 es van dur a terme als hospitals valencians un total de 26.758 intervencions dins del Pla d’ Autoconcert enfront de les 20.375 intervencions registrades l’any anterior.

Aquest programa de productivitat per a la reducció de la demora assistencial contempla la retribució a tot el personal sanitari i no sanitari que de manera voluntària participa en les activitats quirúrgiques incloses en aquest programa.

Per especialitats, el 23% de les intervencions han sigut d’oftalmologia, el 22% de cirurgia general, un 18% de cirurgia ortopèdica i traumatologia, un 16% d’urologia, un 5% de dermatologia, un 3% d’otorrinolaringologia, el 2% de neurocirurgia, el 2% de ginecologia-obstetrícia, l’1% de cirurgia vascular, l’1% de cirurgia toràcica, un 1% de cirurgia plàstica, un 2% de cirurgia pediàtrica i un 4% de cirurgia maxil·lofacial.

Per a aquest any 2020, la Conselleria de Sanitat contempla un pressupost de 16 milions d’euros enfront dels 9 milions d’euros destinats en 2019 a aquest programa als hospitals del sistema públic valencià.
A més, el nou Pla d’Autoconcert d’enguany inclourà nous processos relacionats amb la reconstrucció de mama després de processos neoplàsics, així com tècniques intervencionistes per a tractaments del dolor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − onze =