25n
25N
25N

El servici Devesa-Albufera incrementa un 43 per cent la inversió en les tasques per a la prevenció del risc d’incendis en la Devesa

Este reforç ha suposat la contractació de 10 persones

El servici Devesa-Albufera incrementa un 43 per cent la inversió en les tasques per a la prevenció del risc d’incendis en la Devesa
14/11/2020 -

Això suposa que als 318.560 euros previstos inicialment per a aquest servici municipal, s’han sumat altres 137.000 euros. El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha destacat esta pujada pressupostària que arriba, per primera vegada, als prop de mig milió d’euros destinats a reforçar els treballs de retirada de la vegetació que es concentra al voltant dels enclavats urbans ubicats dins la Devesa. “Atenem així a una petició dels veïns i veïnes”, ha assenyalat Campillo qui també ha explicat que “hem començat una poda més exhaustiva i la retirada de necromassa més pròxima als edificis per tal de deixar el bosc preparat per a l’època de major risc d’incendis forestals”.

Este reforç del servici de disminució del risc d’incendi s’ha posat en marxa al mes de setembre, després de l’estiu per tal d’evitar molèsties als veïns i veïnes en una zona que augmenta molt la seua població als mesos d’estiu. Durant estes setmanes s’han podat 216 arbres i s’han abatut altres 23 que estaven morts. La previsió és que, per a finals de novembre, s’haja multiplicat per dos el nombre d’arbres podats i el d’arbres morts talats. El dispositiu estarà actiu fins que comence el període de nidificació de les aus, que es concentra a la primavera.

Els treballs que s’estan executant ara es concentren a les proximitats dels edificis ubicats a la Devesa i consisteixen en l’eliminació de branques seques que estan a més de tres metres d’altura i en pins que queden fora de l’abast d’un camió amb cistella elevadora, que és el que disposa de manera habitual la contracta.

Per això, des del Servici de Devesa-Albufera s’ha reforçat aquest dispositiu amb la contractació de 10 persones (una enginyera forestal, 4 podadors i 5 operaris), amb els quals s’han establert dues brigades de treball. Una d’elles que actua sobre els pins més inaccessibles fins a aquest moment amb els mitjans ordinaris, on la poda només pot realitzar-se mitjançant tècniques de trepa. L’altra brigada incorpora una cistella elevadora autopropulsada 4×4 que li permet desplaçar-se per les zones de l’interior de la pineda fins ara inaccessibles així com arribar fins a punts de gran alçada. “Amb estos nous equipaments i reforç de personal podem fer coses que abans no podíem amb els mitjans habituals, ja que el camió amb la cistella de poda no podia entrar en certes zones del bosc. Ara, amb estes brigades podem accedir-hi i a continuació continuarem la poda amb els mitjans habituals per acabar la faena. Estem preparant les proximitats dels edificis per a l’època de risc d’incendi, per tal de reduir la càrrega de combustible vegetal i ho fem en època de baix risc, per preparar el bosc per a la següent època d’alt risc, el pròxim estiu del 2021”, ha declarat Campillo.

La contractació d’aquests nous recursos de personal i materials s’ha efectuat per part de la contracta municipal dels Servicis de Protecció del Medi Natural de la Devesa de l’Albufera, que compta amb un pressupost anual d’1.083.761 euros. Una contracta que està estructurada en quatre servicis, un d’ells el corresponent al servici de Disminució del Risc d’Incendi en la Devesa que ara s’ha vist incrementat un 43%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =