25n
25N
25N

Més de 14.800 atencions mèdiques en tres mesos: les dades del nou servei d'Urgències de l'Espai Sanitari de Campanar

En només tres mesos, aquest nou servei d’urgències ha atés a un total de 14.842 pacients

www.lafe.san.gva.es

Més de 14.800 atencions mèdiques en tres mesos: les dades del nou servei d'Urgències de l'Espai Sanitari de Campanar
09/09/2019 -

El districte de Campanar reclamava un servei d’atenció mèdica més pròxim i, amb el futur Espai Sanitari, les seues reivindicacions s’estan convertint en fets. El passat mes de maig, obria les portes el nou servei d’Urgències, que s’inclourà dins del gran complex sanitari que serà l’Espai Sanitari de Campanar. Un servei molt demandat que, des de la seua posada en funcionament, ha atés als veïns i veïnes dels barris de Campanar, Tendetes i el Calvari.

Doncs bé, les dades han sigut més que favorables. I és que des de la seua obertura, més de 14.800 pacients han sigut atesos tant en el mateix centre, com en domicili. En aquest sentit, durant el mes de juny, es van atendre un total de 4.435 consultes urgents, tant d’infermeria, com de medicina; al juliol, aquesta xifra va augmentar fins a les 5.491 atencions; i a l’agost, la xifra va ser de 4.916.

De manera provisional, el nou servei d’Urgències s’ha situat en l’edifici del carrer Joaquín Ballester. No obstant això, quan el nou Centre de Salut Campanar II òbriga les seues portes, serà quan el servei d’Urgències es trasllade a la seua ubicació definitiva. De moment, l’edifici disposa d’una sala d’extraccions, una sala de tractaments, una sala d’observació, una sala de raigs X, dos dormitoris, un quart per al grup electrogen o una sala per al RACK, entre altres dependències.

L’objectiu principal del gran projecte que serà l’Espai Sanitari Campanar – Ernest Lluch no és un altre que retornar, als veïns i veïnes d’aquest districte, uns serveis sanitaris de qualitat que van perdre després del trasllat a Malilla de l’Hospital La Fe de València.

D’aquesta manera, des de la conselleria de Sanitat s’ha plantejat un important complex que estarà compost per un centre de salut, que tindrà servei d’urgències 24 hores, i un centre d’especialitats, que serà l’únic amb radiologia TAC, ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria, i que comptarà amb els serveis d’especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, i un PAS.

Així mateix, aquest projecte també té previst la construcció d’altres infraestructures, com un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre d’estudis en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient.

Sens dubte, un espai sanitari de referència a la Comunitat Valenciana, que ja té alguns terminis previstos. En aquest sentit, es preveu que el centre de salut òbriga les seues portes a la fi d’enguany, mentre que per al centre d’especialitats caldrà espera un any més, a la fi de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 10 =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus