caixa popular

Gonçal Grau: 'Defensem els drets dels ciutadans a expressar-se en valencià'

’Encara falta molt perquè un ciutadà puga viure cent per cent en valencià’

Gonçal Grau: 'Defensem els drets dels ciutadans a expressar-se en valencià'
01/08/2017 -

L’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, formada en la seua majoria per estudiants o ex-estudiants universitaris, és una de les associacions que més accions duu a terme amb l’objectiu de transformar i millorar la nostra societat, però també per a conscienciar als ciutadans de la importància de sentir-nos responsables del nostre entorn.

Així, sent conscients de l’important llegat cultural que tenim, i a través de la formació, perquè els joves puguen assumir responsabilitats socials, la comunicació i la normalització lingüista, per a reivindicar l’ús del valencià en tots els àmbits de la societat, aquesta associació treballa, dia a dia, per a construir un futur millor per a tots.

València Extra ha parlat amb el President de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, Gonçal Grau, que ens ha explicat els principals vessants de les accions que duen a terme. ‘Una de les vies en la qual nosaltres treballem és en la promoció de la formació sobre temes importants per a la societat, com l’economia, la cultura o la legalitat, però també realitzem activitats lúdiques en diferents localitats, com Sueca o Sagunt, amb l’objectiu d’anar descobrint tot el patrimoni valencià. A més, una altra de les principals línies de l’associació és l’Oficina de Promoció Lingüista amb la qual promovem i defensem els drets dels ciutadans a poder expressar-se en valencià en tots els àmbits’.

En aquest sentit, Gonçal Grau ha afegit que ‘encara queda molt camí per fer. Hem avançat, però falta molt perquè un ciutadà puga viure cent per cent en valencià, que puga dirigir-se a les administracions o que puga estudiar sense haver de passar-se al castellà en algun moment. Per això, encara no hem arribat al que nosaltres defensem i treballem per a aconseguir’.

En definitiva, accions enfocades a conéixer la riquesa històrica i cultural de la nostra terra, accions per a involucrar als ciutadans en la construcció d’un futur en el qual tots siguem responsables de la nostra societat i, per descomptat, accions per a defensar i recuperar una llengua que forma part del nostre senyal d’identitat.

tirant


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris