25n
25N
25N

Associació Valenciana d'Empresaris defensa que "no es pot parar més al sistema productiu"

Associació Valenciana d'Empresaris defensa que "no es pot parar més al sistema productiu"
25/03/2020 -

L’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) defensa que el Govern ha d’assegurar que “totes i cadascuna de les activitats de caràcter essencial i les de les seues indústries auxiliars es poden desenvolupar de la manera més eficient possible” durant l’estat d’alarma pel coronavirus, complint amb totes les mesures de seguretat i salut per als treballadors.

“No es pot parar més al nostre sistema productiu perquè les conseqüències i efectes en l’ocupació i en el nostre benestar com a país s’agreujarien no sols en el curt termini, sinó també en el mitjà i llarg termini”, adverteix en un comunicat.

Per això, AVE veu urgent i imprescindible que Espanya, “amb caràcter immediat”, pose en marxa mesures com les de països del nostre entorn que contribuïsquen a pal·liar la baixada generalitzada de l’activitat econòmica a conseqüència de la crisi.

Se suma així a les peticions de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), recordant que la crisi sanitària no és exclusiva d’Espanya. “És una crisi global que exigeix actuar de manera coordinada en l’àmbit de la Unió Europea i d’aquesta amb la resta del món”, defensa, i rebutja “disparitat de mesures ni d’actuacions perquè el compromís ha de ser global”.

Per contra, l’associació valenciana lamenta que les mesures adoptades per a parar els contagis han produït “una caiguda alarmant de l’activitat econòmica”. “Si serà temporal, està suposant greus efectes en l’ocupació, per a les empreses i per als autònoms”, alerta.

Davant la situació excepcional, també vol posar en valor “el compromís de milers d’empresaris que estan no sols mantenint la seua activitat empresarial i amb això l’ocupació, sinó que estan donant material sanitari al sistema de salut i posant els seus canals comercials, logístics i humans al servei del Govern d’Espanya i dels governs autonòmics i entitats locals”.

AVE reitera així el seu agraïment, consideració i reconeixement al personal sanitari i de serveis essencials, forces i cossos de seguretat de l’Estat, despatxos de farmàcies, comerços de venda al públic que proveeixen béns de primera necessitat, integrants de la cadena alimentària, incloent als agricultors, empreses transformadores i a la logística que la possibiliten.

En particular, reivindica el paper dels treballadors dels comerços d’alimentació que cada dia obrin les seues portes i de les empreses de telecomunicacions i els serveis de tecnologies de la informació, en permetre “no sols el teletreball, sinó que les comunicacions entre els ciutadans funcionen perfectament”.

I llança un missatge d’esperança per a les pròximes setmanes: “Entre tots, amb sentit comú, amb disciplina, amb la col·laboració de tota la societat i racionalitzant la por, serem capaces de superar aqueixa crisi sanitària, que passarà”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 1 =