caixa popular

Així va ser la impressionant Doble Mascletà Vertical de Caballer

Amstel reconeix a totes les Falles valencianes amb un emocionant i atronador espectacle pirotècnic

Així va ser la impressionant Doble Mascletà Vertical de Caballer
25/02/2018 -

Emocionant, única, autèntica. Així va ser la impressionant doble mascletà vertical que Ricardo Caballer va oferir aquest dissabte amb un reconeixement especial a totes les falles de València. Si València l’any passat es va estremir en la ‘Nit de l’Espolí‘ amb el primer terratrémol vertical dins d’un espectacle pirotècnic, enguany ha tingut el doble d’emoció i potència en la nova proposta d’Amstel i Ricard Caballer. La Marina, al costat del port de la ciutat, ha sigut l’escenari d’un tret que ha suposat l’arrencada del calendari pirotècnic de les Falles.

Des de mitjà matí, milers de persones es van anar acostant a aquest enclavament al costat del mar per a anar agafant lloc i gaudir de les diverses actuacions musicals i propostes gastronòmiques que van animar el Veles e Vents, pol d’innovació i formació gastronòmica de HEINEKEN Espanya.

Artistes valencians com el duet de jazz Cristina Blasco i Ricardo Belda, els cantautors Nacho Casado i Ona Nua, o la banda de rock Joe Pask, van ser passant per l’escenari de la sala Amstel Art, mentre que en la terrassa del primer pis, músics de carrer animaven l’ambient.

Precisament, els voltants i les tres terrasses del Veles e Vents es van convertir en el millor emplaçament per a gaudir d’un espectacle impulsat per Amstel i absolutament innovador. Una mescla del millor de la mascletà, reunint efectes sonors com els xiulets, serpentines o remolins, amb altres visuals, com els lluentons, intermitents o llampecs, propis dels castells de focs d’artifici. Una proposta de “Pirotècnia total”, com defineix Caballer, últim exponent d’una família amb més de 130 anys de tradició lligada a aquesta artesania.

UN MISSATGE DE RECONEIXEMENT A TOTES LES FALLES VALENCIANES ESCRIT SOBRE EL CEL DE LA MARINA

Un dels moments més sorprenents del tret del dissabte nit, que s’anunciava com ‘LA PRIMERA MASCLETÀ QUE TE ALGUNA COSA A DIR-TE’, va venir quan la pólvora es va convertir en la tinta amb la qual escriure sobre el cel un missatge de suport a les quasi 400 comissions falleres de la ciutat.

Una a una, lletres de 35 metres van ser disparant-se sobre el cel per a compondre les paraules ‘totes les Falles són especials’ i, paral·lelament, sobre La Marina s’anava il·luminant en uns corporis la frase d’aquest reconeixement al món faller que victorejaren els assistents.

Mòbils en alt, milers d’espectadors van captar en vídeos i fotos aquesta fita dins d’un espectacle 10 vegades més potent que les mascletaes de la Plaça de l’Ajuntament – també patrocinades per Amstel-, amb 3.200 trons en el terratrémol, 3.000 trons en el final aeri i altres 2.000 en la part intermèdia.

En total, 1.200 kg de material pirotècnic que van servir per a crear ritmes, llums i colors en una proposta que no va trobar obstacles visuals ni auditius, gràcies a aquest nou emplaçament que, a més, va oferir el reflex sobre el mar a les figures que les explosions anaven dibuixant sobre el firmament.

Però, sens dubte, el més esperat va ser el doble terratrémol vertical, que va duplicar la innovació proposada per Caballer l’any passat.

Quatre grues van subjectar dues plataformes de 25 metres d’ample per 50 d’alt, una en cada extrem de la zona de focs, en les quals les explosions escalaven cap al cel. Ambdues es van connectar amb un tercer terratrémol, aquesta vegada horitzontal, amb 120 metres de llarg per 10 d’ample, el fum del qual de colors va ser teixint La Senyera valenciana a cada explosió.

Un moment que va triplicar la potència de l’espectacle respecte a l’any passat i que va redoblar el sentiment. L’auge va venir amb una apoteosi final que, poc abans dels 11 minuts, va servir per a concloure amb magnificència una proposta amb la qual Amstel i Caballer han revolucionat la tradició pirotècnica valenciana, incloent-hi aquest nou tipus d’espectacle on es barreja el poder sonor de la mascletà amb la bellesa visual dels focs d’artifici, carregat d’innovacions, soroll, estètica i emoció

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC