25n
25N
25N

L'Assemblea Feminista 8M ocuparà la Plaça de la Mare de Déu aquest diumenge pel Dia Internacional de la Dona

L'Assemblea Feminista 8M ocuparà la Plaça de la Mare de Déu aquest diumenge pel Dia Internacional de la Dona
07/03/2020 -

L’Assemblea Feminista 8M de València ocuparà la Plaça de la Mare de Déu aquest diumenge amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Des de la nit d’aquest dissabte dia 7 i durant tot el diumenge dia 8 es realitzaran diferents activitats a la Plaça.

Durant aquest dissabte s’han coordinat accions en diferents punts de la ciutat, organitzades per barris i comissions de treball. A partir de les 10.30 hores l’Assemblea de Ciutat Vella ha realitzat la performance ‘Estan xafant-nos els nostres drets’ al Mercat Central, i la Comissió Laboral ha dut a terme una acció a les Torres de Serrans per a “exigir la ratificació de conveni 189 de l’OIT per part del govern espanyol”.

A partir de les 11.00 hores la Comissió de Cures ha realitzat una acció per a “visibilitzar el treball de cures” i l’Assemblea Feminista de Russafa han fet una cercavila feminista, acompanyada de la LesbianBanda, i en finalitzar han celebrat un taller de parkour. A més, l’Assemblea Feminista de Benimaclet ha muntat una Jornada Feminista en la plaça del barri, on s’han realitzat tallers i jocs per a “preparar-se per al 8M”.

Per a “calfar motors per al 8M”, a les 22.00 hores de la nit del dissabte hi haurà una jam no mixta a càrrec de FemJam, i a partir de les 00.00 hores Gala, de l’Associació Intercultural de Professionals de la Llar i de les Cures, animarà l’ocupació de la plaça amb el seu rap “Esto es lo que nos mueve”.

El moviment feminista acollirà el Teatre de les Oprimides amb la representació de “Nosaltres”, a càrrec del Grupo Madalenas València i les seues col·laboradores a partir de les 00.15 hores. A més a la 1.00 es muntarà un espai de micro obert que rep el nom “Canta’t, expressa’t i toca’t el que vulgues!” per a “la improvisació i la lliure expressió”. A partir de les 2.00 hores i fins a les 8.00, es realitzaran jocs de taula feminista.

ACCIONS 8M

Després de les activitats nocturnes, està previst reunir-se a les 8.00 del matí per a prendre un desdejuni compartit. A les 8.45 hores la LesbianBanda farà el seu particular “despertà” feminista. A partir de les 9.30, es realitzaran diversos monòlegs activistes “Més enllà del vel, Buscant el meu jo, Temporera de Huelva i No sóc una més de la família!”.

A partir de les 10.00 hores i fins a les 12.00, també hi ha activitats preparades en la plaça de Manises, on la Comissió de Cures de l’Assemblea Feminista 8M durà a terme l’acció “Pengem el patriarcat!”, on de nou repartiran lemes reivindicant el treball de cures i animaran les presents a compartir els seus. També es durà a terme l’experiment reflexiu “I tu, com cures?”.

La Comissió de Laboral organitzarà la dinàmica “Assetjament sexual en el treball” des de les 10.00 hores fins a les 16.00. Paral·lelament, a les 11.00 h en la Plaça de la Mare de Déu, la Jove Muixeranga de València impartirà un taller no mixt.

A les 12.00, tindran lloc dues accions simultànies. D’una banda, “un alletament col·lectiu per a reclamar una criança digna, fora de les dinàmiques patriarcals i capitalistes”. Al mateix temps es farà la representació de “El violador eres tú”, el cant de les feministes argentines que va esdevenir un himne global contra la violència masclista.

A continuació hi haurà una actuació del “Cor Dona Veu” i a les 12.45 hores un taller de parkour. Cap al migdia, a les 13.30 hores, una part de les feministes convocades en la plaça aniran cap al CIE de Zapadores i menjaran a l’aire lliure, “per a mostrar el seu suport a les companyes oprimides per les lleis racistes”.

Mentrestant, un altre grup romandrà en la Plaça de la Mare de Déu, on continuaran les accions, entre les quals hi haurà entrevistes i parlaments lliures a càrrec de les Beatrius (13.30 hores fins a les 15 hores).

A les 15.00, hi haurà un recital de poesia de la mà de les Inmarcesibles i a continuació es reprendrà la performance “Estan xafant-nos els nostres drets” i, es realitzaran danses kurdes. A les 16.00 hores, hi haurà una performance de Bloody Riot València Dancehall i, posteriorment, es reprendrà el rap “Esto es lo que nos mueve”, a càrrec de Gala.

Finalment, a les 16.30 h, un grup no mixt d’albaes tancarà la jornada d’ocupació en la plaça i les presents marxaran cap al carrer Sant Vincent per a confluir amb la columna antiracista que ve del CIE.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell