caixa popular

Artur Mas: "Per a ser realment independents fan falta coses que encara no tenim"

Segons l’expresident, la declaració de la independència és “un acte simbòlic” i allò important és funcionar com un estat “realment independent”

Artur Mas: "Per a ser realment independents fan falta coses que encara no tenim"
06/10/2017 -

Artur Mas ha admés que, a pesar que Catalunya s’ha “guanyat el dret a ser un país independent”, encara necessiten controlar diversos àmbits per a funcionar com un país realment independent. En l’entrevista concedida al Financial Times, ha posat diversos exemples: el control de les infraestructures, duanes i fronteres, una Hisenda Catalana i una justícia pròpia que faça complir les lleis del Parlament. “Fins que això no siga operatiu”, assegura, “la independència no és real”.

Aquestes paraules de l’expresident fan referència al fet que la declaració unilateral de la independència, que previsiblement tindrà lloc a principis de la setmana que ve, no és la fi, sinó el mitjà, i per tant, la seua proclamació podria tindre un efecte advers per a la independència. Coincideix així amb un corrent moderat bastant important dins del PDCat, que demana no posar “pressa” al Procés.

Mas també ha admés que existeix un debat intern dins de l’independentisme sobre si és el millor moment per a declarar la independència unilateralment i que, per tant, creu que cal actuar amb pragmatisme i tenir en compte la resposta que tindrà el Govern de Mariano Rajoy.

La polèmica amb el Financial Times

Després de la publicació de l’entrevista i conscient de l’agitació que ha provocat, Artur Mas ha desmentit el titular que aquest mitjà havia oferit: “Catalunya no està preparada per a la independència real”.

Per això, ha eixit al pas filtrant l’àudio gravat durant l’entrevista amb el prestigiós periòdic londinenc. Exactament, el tall de veu que ha difós diu:

Ara cal prendre decisions i jo crec que han de perseguir un objectiu: no com es proclama la independència sinó com s’exerceix en algun moment com a país independent, és a dir com es fa efectiva la independència de Catalunya. Perquè al final la declaració és un acte polític, és un acte formal i un acte simbòlic. Allò important és que aquella declaració acabe sent el funcionament d’un país realment independent.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats