25n
25N
25N

La Falla municipal infantil de 2021 tindrà la signatura de Ceballos i Sanabria

Per segon any consecutiu i per onzena vegada en la història, han rebut l’encàrrec per plantar la falla infantil en la Plaça de l’Ajuntament.

La Falla municipal infantil de 2021 tindrà la signatura de Ceballos i Sanabria
17/06/2020 -

Un jurat multidisciplinari i paritari ha decidit que l’artista faller que plantarà la Falla Municipal Infantil de 2021 siga Ceballos i Sanabria. Amb el lema També?, aquests artistes donaran vida a un dels monuments fallers més visitats que, a més, representa a la ciutat de València. Una gran responsabilitat que, sens dubte, abordaran amb il·lusió i molta creativitat per a donar forma a un monument que no deixe a ningú indiferent.

Ceballos i Sanabria conformen un equip artístic pluridisciplinari, que centra la seua creació artística al món de les falles infantils, la il·lustració, l’escultura i la conservació i restauració de béns del patrimoni cultural. José Luis Ceballos García (València, 1978) és llicenciat en Belles Arts i té un màster especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals, en sengles casos per la UPV; Francisco Sanabria Casado (València, 1979) és llicenciat en Història de l’Art per la UV i en Belles Arts per la UPV i va cursar el mateix màster que Ceballos. En 2014 varen ser finalistes als I Premis “Talent Jove de la Comunitat Valenciana’, en la modalitat de cultura, atorgats pel diari Levante-EMV. Enguany haurien d’haver plantat la seua desena falla municipal infantil, després d’haver plantat ininterrompudament a la Plaça de l’Ajuntament des de 2008 fins 2016.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha agraït al jurat el seu treball i s’ha mostrat molt satisfet pel desenvolupament de tot el procés i per l’elecció per unanimitat del projecte triat. L’obra tindrà un pressupost de 28.500 euros i comptarà amb algunes característiques que computaven en la crida a projecte que hui ha finalitzat, com ara l’aposta pels materials sostenibles, la singularitat i la sàtira.

De nou, el jurat s’ha mantingut en secret fins al moment de la deliberació, encara que el que sí que se sabia és que anava a estar integrat per representants tant del Gremi d’Artistes Fallers com de València Capital de Disseny 2022. A més, s’ha completat amb altres tres components de la Federació de Falles d’Especial, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i Payasospital.

Un total de quatre projectes optaven a convertir-se en la falla municipal infantil de 2021. Al llarg d’aquesta vesprada, els artistes fallers han presentat les seues propostes amb l’objectiu de resoldre dubtes, però també detallar elements que s’han tingut en compte a l’hora de decantar-se pel projecte de Ceballos i Sanabria, com l’ús de materials sostenibles, la sàtira o la singularitat de la proposta.

“La falla seleccionada reunix tots els requisits que ha de tindre una falla i està a l’altura d’una festa que és Patrimoni de la Humanitat”, ha destacat Morente. També la singularitat de la idea en el context actual, la idea conceptual i la seua plasmació en l’estructura i la composició de la falla han sigut factors destacats per Calabuig i García Trapiello. “Serà una falla didàctica per excel·lència i permetrà adults i xiquets disfrutar d’ella”, ha afirmat Salavert, per a qui la proposta “té les suficients garanties per ser una gran falla en 2021”. Per últim, Tamarit ha volgut ressaltar l’estil i la tècnica per pintar la falla.

Fins demà no es coneixerà quin artista faller plantarà el monument gran de la falla municipal. De nou, quatre propostes diferents es presentaran davant un jurat que, en aquesta ocasió, estarà format per representants del Gremi d’Artistes Fallers i de València Capital de Disseny 2022, així com per membres de la Interagrupació de Falles de València, de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i del Col·legi de Publicitaris de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − cinc =