25n
Orgull
Orgull

Ceballos i Sanabria signarà la Falla Municipal Infantil 2020

Demà es coneixerà l’artista faller encarregat de plantar el monument gran municipal de les Falles 2020

Ceballos i Sanabria signarà la Falla Municipal Infantil 2020
15/04/2019 -

Comencen a perfilar-se les Falles de 2020. I és que ha arribat el moment de conéixer qui seran, en aquesta ocasió, els artistes fallers encarregats de les plantàs dels monuments municipals de les festes josefines. Així, el projecte dels artistes Ceballos i Sanabria ha conquistat al jurat i, per tant, serà l’encarregat de la plantà de la Falla Municipal Infantil 2020.

Ceballos i Sanabria seran els encarregats de firmar la falla municipal infantil de 2020, gràcies al seu projecte ‘Saps qui sóc?’. Així ho ha triat per majoria un comité seleccionador independent, designat per entitats falleres i artístiques després de les presentacions dels cinc projectes que han optat a plantar en la Plaça de l’Ajuntament el pròxim mes de març.

Ceballos i Sanabria conformen un equip artístic pluridisciplinari, que centra la seua creació artística al món de les falles infantils, la il·lustració, l’escultura i la conservació i restauració de bens del patrimoni cultural. José Luis Ceballos García (València, 1978) és llicenciat en Belles Arts i té un màster especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals, en sengles casos per la UPV; Francisco Sanabria Casado (València, 1979) és llicenciat en Història de l’Art per la UV i en Belles Arts per la UPV i va cursar el mateix màster que Ceballos. En 2014 varen ser finalistes als I Premis “Talent Jove de la Comunitat Valenciana’, en la modalitat de cultura, atorgats pel diari Levante-EMV. La de 2020 serà la seua desena falla municipal infantil, després d’haver plantat ininterrompudament a la Plaça de l’Ajuntament des de 2008 fins 2016.

Per quart any consecutiu, un jurat, completament despolititzat, format per membres de l’àmbit faller i artístic han sigut els encarregats de valorar els diferents projectes que s’han presentat al llarg d’aquesta vesprada. El comité de selecció, que ha triat al jurat, ha estat integrat pel Gremi Artesà d’Artistes Fallers, la federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), la Mostra Internacional de Cinema Educatiu i la Federació de Falles de Primera A.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat la importància de fer esta elecció a través d’un jurat independent i paritari sense el vot de cap polític i a partir d’unes bases “consensuades amb el Gremi d’Artistes Fallers, que inclouen les reivindicacions històriques del col·lectiu d’artistes, com ara l’eliminació de l’obligatorietat de l’esbós i la possibilitat que els artistes presenten els seus projectes cara a cara davant del jurat”. El procés, que s’ha avançat al calendari en resposta a les peticions dels artistes, contempla un pressupost de 28.500 € per a esta falla i establix l’aposta pels materials sostenibles i la singularitat i la sàtira entre els criteris valorables pels jurats

A aquest grup de persones expertes s’ha sumat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, que, des de les 16.00 hores, també ha estat present en la presentació dels projectes, encara que sense dret a vot.

En aquesta ocasió, tal com ha explicat Fuset, “s’ha avançat el procés de selecció per peticions del sector”. Així mateix, el Consistori, que compta amb un pressupost de 28.500 euros per a la Falla Municipal Infantil, manté la seua aposta pels materials sostenibles, així com per la singularitat i la sàtira dels projectes presentats.

Demà, un nou jurat, format per persones expertes proposades pel Gremi Artesà d’Artistes Fallers, la Interagrupació de Falles de València, la Federació de Falles Innovadores i Experimentals (Falles I+E), l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i el Centre del Carme Cultura Contemporània, es reuniran per a triar a l’artista que signarà la Falla Gran Municipal de les Falles 2020, que comptarà amb un pressupost de 205.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 16 =