25n
25N
25N

Arranquen les obres del CEIP Castellar-Oliveral i de l'escoleta de Benicalap

Arxiu GVA

Arranquen les obres del CEIP Castellar-Oliveral i de l'escoleta de Benicalap
09/08/2019 -

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha anunciat que hui mateix han començat les obres del CEIP Castellar-Oliveral -dins del Pla Edificant- i les obres de millora en l’escoleta de Benicalap –dins del pla municipal de millora d’aquests centres d’educació infantil-. En el Pla Edificant s’està invertint un total d’1,2 milions d’euros en la reforma de 12 col·legis públics de València en aquesta fase. Pel que fa al pla d’intervenció en les escoletes, s’estan invertint 380.000 euros en deu escoletes municipals.

La regidora Notario va fer una ronda de reunions amb els diversos col·legis que anaven a iniciar obres de millora aquest estiu per informar-los de tots els detalls i acabar de tancar alguns detalls de les intervencions.

«Aprofitem els mesos d’estiu per fer obres de rehabilitació i millora en els centres educatius públics de la ciutat, per evitar molèsties a l’alumnat i poder tindre-ho tot llest per a l’inici del curs en setembre», ha apuntat Notario.

Així, hui dia es troben ja en marxa les obres en el CEIP Ausiàs March, en el Districte de Poblats Marítims, on s’estan escometent diferents treballs que inclouen reparar l’escala d’evacuació exterior, ancoratge de persianes exteriors; reparació de les clivelles i escantells de les façanes laterals; reparació de la part superior del tancament exterior i de les filtracions en la coberta. Igualment l’actuació està esmenant les deficiències a l’ascensor, a la instal·lació elèctrica i a la nova instal·lació de gas natural. El pressupost de la intervenció en aquest centre és similar a la dels altres onze i ascendeix a 106.445,38 €, IVA inclòs.

En el CEIP Pare Català de Benimaclet també estan les obres en marxa. Ací s’està millorant l’eficiència energètica de les instal·lacions substituint les lluminàries originals per lluminàries LED i els fanals situats en els espais exteriors del centre; s’està dotant al centre d’una nova instal·lació de telecomunicacions i s’estan millorant els espais exteriors.

Pel que fa a les obres del CEIP Castellar-Oliveral que han començat hui mateix, l’actuació del Pla Edificant inclou la reparació de la pista esportiva exterior; millores en el gimnàs, substitució d’algunes plaques del fals sostre; intervenció en la cambra de calderes del gimnàs, renovació de l’espai dels banys d’infantil, incorporant un bany adaptat i protecció de l’escala de l’edifici de primària.

ESCOLETA DE BENICALAP

«L’aposta de l’Ajuntament de València per la millora de la xarxa d’escoles públiques és molt ferma, tal com demostrarem el mandat anterior amb la municipalització de tres escoletes; a més aspirem a poder oferir una educació pública i gratuïta de zero a tres anys en la ciutat», ha dit Notario.

«Els projectes de millora de les infraestructures que hem dissenyat arriben a molts barris i pretenen ser un degoteig constant que faça de l’ensenyament públic un instrument valuós en el futur dels nostres xiquets i xiquetes, amb el prestigi que li correspon», ha afegit la regidora.

Les obres que hui comencen en el centre de Benicalap preveuen la instal·lació de paviment de linòleum en les aules que no en tenen, canvi dels vidres translúcids dels ulls de bou de les portes per altres transparents que permeten la visió a través d’ells, la instal·lació de fusteria d’alumini al despatx d’entrada, la reforma d’un dels lavabos o la reparació de desperfectes en la coberta.

Les obres també contemplen la reordenació d’escocells i arbrat, així com a substitució d’aquest per altres espècies més adequades; d’un costat perquè generen més ombra, i de l’altre per evitar el trencament dels paviments per les arrels d’aquests.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 10 =

mercat medieval ontinyent