25n
25N
25N

El servei nocturn de Metrovalencia arranca el 14 de desembre

El servei nocturn de Metrovalencia arranca el 14 de desembre
11/12/2018 -

Després de l’anunci de Ximo Puig en les Corts, arranca el servei nocturn de Metrovalencia el pròxim 14 de desembre. D’aquesta forma, circularan trens nocturns amb una freqüència entre 20 i 30 minuts en aquests trams a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serradora.

Des del 14 de desembre circularan trens per València i l’àrea metropolitana en les línies de metro, amb una freqüència de pas entre 20 i 30 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serradora.

Cada seixanta minuts, els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari, Paterna i Alboraia. Els últims trens en circulació tindran el seu final de destinació a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja del Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, prenent com a referència l’estació d’Àngel Guimerà, en la qual conflueixen les Línies 1, 2, 3, 5 i 9, tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 60 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la L4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que el nou servei nocturn de Metrovalencia començarà a funcionar a partir del pròxim divendres 14 de desembre.

“L’aposta de la Generalitat pel transport públic és indiscutible” ha assegurat la consellera abans d’explicar que el nou servei, que naix sota el nom de ‘A la lluna de Metrovalencia’, permetrà oferir transport públic nocturn amb metro i tramvia per la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, els divendres i dissabtes, així com les vespres dels dies festius, fins a aproximadament les 2.30 hores.

Amb l’engegada d’aquest servei pioner, ha comentat Salvador, “València i la seua àrea metropolitana se situen, per fi, en l’àmbit de les ciutats europees que també tenen aquest servei, som la tercera àrea metropolitana d’Espanya i hem hagut d’esperar fins a 2018 per a tenir metre nocturn”.

D’aquesta manera, al desembre, Metrovalencia perllongarà la seua hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31. Excepte en Nit de Nadal, vespra de Nadal, en la qual el servei es reduirà a última hora com tots els anys, i en Nit de cap d’any, s’oferirà servei ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei del matí de l’1 de gener.

A més, el dissabte, 15 de desembre, la Generalitat oferirà servei nocturn gratuït amb la col·laboració de la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) que realitzaran actuacions en les estacions de metro.

“Amb aquesta aposta decidida pel transport públic, ens situem al nivell d’altres ciutats europees i espanyoles que des de fa temps presten aquest servei nocturn als ciutadans”, ha indicat Salvador.

La consellera ha anunciat que el servei, tant en freqüències com en destinacions, “està previst que es millore a partir del pròxim any, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa l’engegada aquesta nova oferta de transport públic”.

Millores de freqüències i servei per a 2019

En el primer trimestre de 2019 es realitzaran millores en les freqüències i en els serveis en els trens nocturns que circularan per València i l’àrea metropolitana, amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Alboraia i Marítim-Serradora.

Cada 40 minuts els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, i cada 80 minuts en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l’estació d’Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 40 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la Línia 4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − huit =

CCCC
torrent