25n
25N
25N

Arranca "Sagunt a Escena" la cultura en viu per a les nits d'agost

La meitat de les ofertes culturals del festival tenen segell de producció creativa 100 % valencià

Arranca "Sagunt a Escena" la cultura en viu per a les nits d'agost
31/07/2020 -

Amb el lema ‘Recuperem l’escena’, el mes d’agost s’enceta la 37 edició del festival Sagunt a Escena que, enguany, compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de Sagunt i diversos patrocinadors. D’aquesta manera, el festival Sagunt a Escena s’obrirà el 4 d’agost amb l’estrena musical en la Pujada al Castell d”Homenatge a Alicia de Larrocha’, de Jorge Tabarés, i es desenvoluparà fins al 5 de setembre amb 39 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles de carrer: 11, en el Teatre Romà; 7, a la Glorieta; 7 més, a la Pujada al Castell; 2, al Centre Cívic del Port; 4, al Centre Cultural Mario Monreal; 5, a l’Auditori Joaquín Rodrigo, que s’afig com a nou espai del festival; 2, a la Casa de la Cultura, i 1, a la Casa de Berenguer, a part de la programació del festival Ressona de Sagunt en Viu, que compta amb la col·laboració de Sagunt a Escena.

La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit comenta que “aquesta edició del Sagunt a Escena és molt especial per a nosaltres perquè suposa que amb voluntat es pot programar un festival de referència com aquest sempre tenint en compte totes les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats sanitàries”, al que afegeix que “des de Cultura de la Generalitat hem insistit i actuat en conseqüència des del primer moment: no hem de defallir en potenciar la cultura en viu, en reprogramar tot allò que es puga com a conseqüència dels durs mesos de confinament i fent que el sector tinga les finestres oportunes per a mostrar el seu treball en viu i que la nostra societat puga gaudir dels espectacles”.

De les estrenes absolutes, 4 d’aquests són al Teatre Romà: el primer, ‘Incovidsació en do major’, serà el 5 d’agost, un espectacle de música i dansa ideat per a obrir aquesta edició en l’escenari principal del festival. Compta amb la direcció musical de ‘Chapi’, la coreografia i la direcció de Sol Picó i la col·laboració de Carles Dénia.

Diversitat, qualitat i un augment del nombre de propostes a més de tindre la possibilitat de tindre 11 estrenes absolutes o que els preus que mantenen sense cap tipus de pujada per afavorir la democratització cultural fa que el festival, Sagunt a Escena, s’haja convertit en un model a seguir per a demostrar que es pot fer cultura en viu si les circumstàncies sanitàries ho permeten igual com s’ha programat, ara fa ben poc ,concerts, dansa, cinema i circ en viu amb el projecte ‘Oh!La Cultura’, igual que la Filmoteca d’Estiu o les Nits al Claustre de Castelló i el Festival Internacional de Jazz de Peníscola. “La Cultura cura i nosaltres hem de tenir també molta cura de la cultura”, assegura Tamarit.

Un dels plats forts és l’estrena absoluta al Teatre Romà de ‘Elektra.25’, de Talaia i dirigida per Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max. Es podrà veure el 8 d’agost. D’aquesta manera, Tamarit assegura que “la meitat de les propostes tenen segell de producció creativa 100 % valencià” i d’aquesta manera, “acompanyem a les nostres companyies i tot el treball que fan per mostrar l’alta qualitat dels seus espectacles, i a més augmentem el pressupost en 100.000 euros més mitjançant el pla ‘reaCtivem’ per a fer-ho tot possible”.

El 29 d’agost arriba l’estrena de ‘Eduardo II, Ojos de Niebla’, de La Nariz de Cyrano. I el 4 de setembre, i amb motiu del 25 aniversari de la companyia valenciana Hongaresa Teatre, s’estrena la tragicomèdia ‘Saguntilíada’.

Un any més arriba a Sagunt a Escena una producció del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida amb Petación Espectáculos i Mixtolobo els dies 22 i 23 d’agost. Es tracta d’Anfitrión’, de Molière, i compta amb actors com Manuel Galiana, Pepón Nieto, Fele Martínez i Paco Tous.

Quant a música, el 18 d’agost el grup Manel presenta el seu últim treball, ‘Per la bona gent’, i el 5 de setembre tancarà el festival l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

A més, igual que en les edicions anteriors, el preu de les entrades es manté, sent les més cares les de 24 euros. Però, a més, la programació de la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa de Berenguer és gratuïta. Sense dubtes, Sagunt a Escena, és una finestra de cultura en viu que de segur que la gent agrairà que se celebre, sempre, i insistisc, atents i sense baixar la guàrdia a l’escenari evolutiu de la pandèmia i les mesures que marquen les autoritats sanitàries”, comenta la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =