25n
25N
25N

Arranca el procés de participació per al Centre Cívic d'Aiora

Arranca el procés de participació per al Centre Cívic d'Aiora
24/01/2019 -

La Regidoria de Govern Obert, Participació, Acció Veïnal, Transparència i Auditoria Ciutadana, en col·laboració amb l’Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València i un equip de la Universitat Autònoma de Madrid, ha iniciat hui un procés participatiu per a determinar una proposta de continguts i un model de gestió del Centre Cívic d’Aiora.

El Centre Cívic d’Aiora comença hui un procés participatiu per a definir el seu model de gestió i els seus diferents usos per al veïnat, que s’estendrà durant els pròxims mesos. L’equip encarregat de dinamitzar el procés treballa des del passat mes de desembre en l’estudi de la realitat existent en el barri: demandes, potencialitats i les propostes sobre continguts o finalitats que s’han presentat des del teixit veïnal.

La finalitat és dissenyar col·lectivament una proposta de continguts i model de gestió, junt amb les entitats que treballen en el barri com l’associació veïnal, veïns i veïnes a títol personal, així com altres institucions, servicis o recursos municipals. D’altra banda, també s’ha realitzat una prospecció sobre diferents experiències positives de models de gestió de centres cívics, tant de la Comunitat Valenciana, com d’altres territoris d’àmbit estatal o europeu. «Estem convençudes que el millor centre cívic per a un barri és el que es dissenya junt amb el veïnat. Hem iniciat aquest procés per a escoltar les entitats socials que utilitzaran la instal·lació i realitzar el projecte que millor s’adapte a les seues necessitats», ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Govern Obert, Neus Fàbregas.

Durant aquesta setmana s’inicia la fase de dinamització del procés participatiu, que consistirà en el desenvolupament de l’audició, com a principal estratègia metodològica, possibilitant la participació de la ciutadania, tant de forma individual com col·lectiva. El procés està orientat a la recollida de propostes des d’una anàlisi conjuntural de la situació, els límits estructurals en termes institucionals, així com de les competències, pressupost i equilibri territorial, mitjançant «un enfocament mediador, que respecte les posicions i interessos de totes les persones participants».

«El coneixement compartit serà la clau per a generar un diàleg en el qual es puguen expressar totes les perspectives, interessos i necessitats, però buscant els consensos necessaris per a crear un nou recurs eficient i sostenible per al territori», ha expressat la regidora. En aquest treball, també s’espera la participació de diferents grups d’experts que puguen ajudar en l’elaboració d’una anàlisi global i local de les oportunitats que «genera aquest nou recurs en el barri d’Aiora».

Una vegada conclòs el procés de recollida d’informació, es procedirà a l’anàlisi en profunditat de tota la informació recopilada, al treball de contrast i creació de consensos, així com a la redacció de l’informe final. L’última tasca consistirà en la devolució al conjunt de participants, així com a la resta del territori, dels resultats del procés participatiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + sis =