25n
25N
25N

Arranca la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament

Ribó ha anunciat l’inici de les obres a la plaça de l’Ajuntament perquè l’absència de trànsit facilitarà les obres

Arranca la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament
17/04/2020 -

La plaça de l’Ajuntament de València anava a començar el seu procés de conversió en zona de vianants el passat 20 de març. No obstant això, la crisi sanitària provocada per l’expansió de la Covid-19, i la consegüent entrada en vigor de l’estat d’alarma, va fer que una de les obres més esperades de la ciutat s’ajornara fins a una altra ordre. Doncs bé, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat  l’inici de la conversió en zona de vianants d’una de les places més emblemàtiques de la ciutat.

L’alcalde ha considerat que l’absència del trànsit pel centre de la ciutat afavorirà les obres. Així mateix, com ha apuntat, “la conversió en zona de vianants i el canvi de línies de l’EMT no s’allargarà en el temps”. I és que cal tindre en compte que ja estava tot preparat per a començar amb aquest procés una vegada acabara la celebració de les Falles de València.

La intervenció a la plaça de l’Ajuntament consistirà en un procés de peatonalització blana, a base de pilons, bàculs i jardineres de diverses grandàries, que tancaran el centre al trànsit rodat, a excepció del carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati. En aquest sentit, els únics vehicles privats que podran accedir seran els que hagen d’accedir a pàrquings privats, o els vehicles de càrrega i descàrrega per als quals s’habilitarà una zona específica per a evitar que es paralitze l’activitat econòmica i comercial del centre de la ciutat.

planta-plaza-ayuntamiento

Aquest tancament permanent afectarà també el recorregut de les línies de l’EMT. Un canvi important que, entre altres mesures, contempla la creació de la línia C1 – l’única que es mourà per dins de la plaça de l’Ajuntament –, així com el desviament de gran part de les línies pel carrer Colón.

Al costat de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament també es procedia a tancar al trànsit rodat la plaça de la Reina, pendent d’una remodelació que passarà a convertir l’actual rotonda en un ampli espai per als vianants de més de 10.000 metres quadrats, que s’unirà a la reurbanització de la plaça de Bruges, també pendent d’executar-se.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

museo prehistoria