25n
25N
25N

Arranca la XXV Mostra de l'Embotit de Requena

Durant tot el cap de setmana, gaudeix de degustacions, showcookings i molta cultura

http://embutidoderequena.es/

Arranca la XXV Mostra de l'Embotit de Requena
09/02/2018 -

Un any més, Requena acull la seua ja tradicional Mostra de l’Embotit, una fira gastronòmica per a tots els sentits, en la qual l’embotit de qualitat serà el principal protagonista. Degustacions, tastos, visites turístiques o showccokings de la mà de xefs de primera són algunes de les experiències de les quals podràs gaudir des del 9 fins a l’11 de febrer en aquesta localitat valenciana.

I és que, sens dubte, la gastronomia és l’aposta forta de la mostra. Així, a més dels famosos tastos, Juan Carlos Exojo, del restaurant Julio Verne de València, Carlos Cervera, del restaurant El Yantar de Venta del Moro, Mario Padial, mestre repostero, i Óscar Montés, creador de les Jornades Gastronòmiques de l’Embotit de Requena, seran els encarregats d’elaborar sorprenents i, per descomptat, exquisides creacions, com a all arriero o molles de pastures, que faran la boca aigua als assistents. Uns showcookings, que tindran un aforament màxim de 40 persones, però que la resta d’assistents també podran seguir en directe, gràcies a la pantalla geganta que s’instal·larà en el recinte.

En aquest sentit, el Regidor de Comerç de Requena, José Chirivella, ha destacat que ‘en aquest 25 aniversari, hem apostat per una edició molt més completa. Descobrirem tot el que pot oferir Requena tant a escala gastronòmica, com a turística i cultural. Tindrem cuina en directe amb els showcookings, a càrrec de reconeguts xefs, que utilitzaran productes propis de la zona; tallers degustació de formatges, olis, café i vi, i el tradicional concurs de cachulí, entre molts altres atractius’.

Atractius entre els quals també es trobarà el patrimoni del municipi. Mario Sánchez, Alcalde de Requena, ha desvelat el propòsit de la Mostra de l’Embotit. ‘Volem que la gent ens visite aquests dies i, per descomptat, gaudisca de la fira, però també que descobrisca Requena. El nostre patrimoni històric del barri de La Villa amb les seues coves, el Museu de Vi, el Palau del Cid, Sant Nicolás, Santa María, etc. A més, s’ha preparat una completa programació cultural paral·lela amb actuacions musicals, teatre i monòlegs. En definitiva, si no els dóna temps a tot en un cap de setmana, hauran de tornar per a descobrir els encants del nostre municipi’.

Per això, s’ha habilitat un autobús gratuït, que connectarà el recinte firal amb el centre històric de Requena, i, com a novetat, es lliurarà un altre tiquet addicional als assistents perquè visiten algunes de les joies arquitectòniques de Requena en una altra ocasió.

Programació XXV Mostra de l’Embotit de Requena 2018

Divendres 9 de febrer

12:00h. Obertura de la XXV Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena.

18:00h. Actuació de ‘Mayores con Alegría’. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

19:00h. Actuació de dansa de l’alumnat de l’acadèmia “Pasoapaso” de Requena. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

19:00h. Inauguració exposició: Anzo. Geometria. Museu Florencio de la Fuente.

20:00h. “Como en casa de uno…” Monòleg de Santi Rodríguez. Teatre Principal de Requena

Dissabte 10 de febrer

11:30h. Tast de vi comentada de Latorre Agrovinícola. Seu de Ferevín. Cuesta de las Carnicerías, s/n (Barri de la Villa).

11:00 a 11:30h. Tast comentat d’oli a càrrec de Mª Dolores Ferrando de Oli-Oli. Se sortejarà una visita per a dues persones a l’almazara.

12:00 a 13:00h. Showcooking de Juan Carlos Exojo, xef manxec que regenta el restaurant Julio Verne de València. Carpa annexa Ed. Multifuncional del Recinte Firal. Les invitacions s’arreplegaran en el estand de Turisme de la Mostra una hora abans del començament de cada demostració i fins a fi d’existències (aforament limitat a 40 persones).

13:30h. Tast comentat de vi d’Unión Vinícola del Este UVE. Seu de Ferevín. Cuesta de las Carnicerías, s/n (Barri de la Villa).

17:00h. Tast comentat de café guiada per la barista Elena Expósito de Café Reke/Arábikus.

18.00 h. Tast comentat de formatge a càrrec de Nacho Roldán de Hoya de la Iglesia.

19.00 a 20.00 h. Showcooking de Carlos Cervera, xef del restaurant El Yantar de Venta del Moro i l’Hotel Vivood de Guadalest. Carpa annexa de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal. Les invitacions s’arreplegaran en el estand de Turisme de la Mostra una hora abans del començament de cada demostració i fins a fi d’existències (aforament limitat a 40 persones).

20.00 h. “Cartas de amor” de A. R. Gurney. Teatre amb Julia Gutiérrez Caba i Miguel Rellán. Teatre Principal de Requena.

Diumenge 11 de febrer

11:30h. Tast comentat de vi de Santiago García Wine Company. Seu de Ferevín. Cuesta de las Carnicerías, s/n (Barri de la Villa).

12:00 a 13:00h. Showcooking de Mario Padial, mestre de la rebosteria que ha conquistat els certàmens més importants del món. Carpa annexa de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal. Les invitacions s’arreplegaran en el estand de Turisme de la Mostra una hora abans del començament de cada demostració i fins a fi d’existències (aforament limitat a 40 persones).

12:00h. Corral de prova públic de vedells. A benefici de Càritas San Antonio. Participaran els toreros Jesús Duque, Miguel Tendero, Gómez del Pilar i Esaú Fernández i els novilleros Miguel Senent “Miguelito” i Jorge Pérez “El Niño de las Monjas”. Plaça de Bous de Requena.

12:30h. Actuació de ‘Cantares Viejos’. Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

13:30h. Tast de vi comentada de ‘Vinos y Sabores Ecológicos’. Seu de Ferevín. Cuesta de las Carnicerías, s/n (Barri de la Villa).

14:00 a 15:00h. Showcooking d’Óscar Montés, creador de les Jornades Gastronòmiques de l’Embotit de Requena. Carpa annexa de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal. Les invitacions s’arreplegaran en el estand de Turisme de la Mostra una hora abans del començament de cada demostració i fins a fi d’existències (aforament limitat a 40 persones).

17:00h. Tast comentat de café guiada per la barista Elena Expósito de Café Reke/Arábikus.

18:30h. Homenatge de l’Associació de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena als alcaldes, que durant aquestes vint-i-cinc edicions han impulsat la Mostra.

A continuació clausura de la XXV Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 16 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent