caixa popular

Arranca "La ciència té nom de dona" amb una improvisació teatral

Arranca "La ciència té nom de dona" amb una improvisació teatral
08/02/2018 -

La Regidoria de Joventut ha organitzat unes activitats orientades a acostar a un públic infantil i juvenil el paper de les dones en la recerca científica. Hui arranca amb un espectacle d’improvisació i una taula d’experiències on joves científiques compartiran les seues experiències.

El grup teatral Kancaneo serà l’encarregat d’inaugurar aquesta vesprada a partir de les 18 hores les activitats del cicle “La ciència té nom de dona”. L’espectacle d’improvisació serà l’avantsala d’una taula d’experiències, on joves científiques i creadores tecnològiques compartiran les seues experiències i reflexions en el seu àmbit de recerca.

“Espai Jove VLC”, situat en el carrer de Campoamor, serà l’escenari on es desenvolupen també, els quatre divendres que van des del 16 de febrer al 9 de març, tallers tecnològics dirigits al públic infantil. Aquests tallers estan orientats a l’alfabetització en les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) i d’introducció a la robòtica.

Des de hui i fins al 31 de març podrà visitar-se en aquest espai l’exposició “Trencant barreres, dones i ciències”, que pretén mostrar la contribució de les dones al món de les ciències i la tecnologia, àmbits pels quals han passat desapercebudes, invisibles tant elles com les seues recerques.

“Malgrat els obstacles, la presència i aportació de les dones en aquestes àrees ha sigut quantitativament i qualitativament molt important. Des de la nostra regidoria volem fomentar el coneixement d’aquesta realitat a la joventut i la infància de la nostra ciutat, com a part d’una política més conscienciada amb la igualtat”, ha explicat Roberto Jaramillo, regidor de Joventut, Innovació i Gestió del Coneixement.

Aquesta mostra pretén proporcionar al públic elements que li permeten desprendre’s d’eixa “bena social” que pesa sobre els seus ulls i revelar que les dones, al llarg de la història, han anat molt més enllà del que se’ns ha dit. En ella podrem descobrir dones, algunes avançades a la seua època, que han significat una fita en el camp científic i tecnològic com, per exemple, Pilar Mateo amb la seua pintura insecticida, la investigadora Rita Levi-Montalcini o la primera dona cosmonauta, Valentina Tereshkova, dones que han de servir d’exemple i de model per a obrir la ment de la societat.

L’exposició, de lliure recorregut, s’estructura en diverses fases que parteixen d’espais tancats i estrets cap a uns altres més oberts i alliberats, esquivant barreres, com a moltes dones han fet al llarg de la història, mentre es va descobrint, d’una forma didàctica, la seua presència en les ciències.

La proposta conceptual per a aquesta exposició, es basa en les barreres o obstacles que les dones han hagut d’anar superant o sortejant al llarg de la història. Es planteja materialitzar les dificultats que les dones han trobat en la societat en la qual vivien, mitjançant la descontextualització del ‘mur’. Es pretén aconseguir un espai que transmeta al públic la sensació d’alliberament que les dones han anat experimentant a poc a poc, mentre trencaven estereotips.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − sis =

Paiporta
Tardor
cultura als barris