25n
Orgull
Orgull

Arranca hui la vacunació en persones d'entre 55 i 59 anys

La previsió és que durant la primera quinzena de juny tots els majors de 50 anys estiguen inoculats amb almenys una dosi

Arranca hui la vacunació en persones d'entre 55 i 59 anys
17/05/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va anunciar el passat 5 de maig un nou avanç en el procés de vacunació que es fa efectiu hui. Aquest matí comencen a administrar-se dosis contra la Covid-19 al grup d’edat comprés entre els 55 i els 59 anys. A més, es preveu que durant la primera quinzena de juny tots els majors de 50 anys hagen rebut almenys una de les dosis.

Sanitat té reservades des de la setmana passada al voltant de 100.000 dosis de vacunes per a aquest grup d’edat. L’objectiu és que en la Comunitat Valenciana tota la població major de 50 anys estiga vacunada al juny. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a la disposició de la ciutadania informació sobre el procés de vacunació contra la Covid-19 per grups d’edat en aquest enllaç: http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/vacunas-por-grupos-de-edad

Cal recordar que, des del dijous 13 de maig, totes les persones d’entre 70 i 74 anys han sigut ja vacunades contra la Covid-19. Per tant, Sanitat recorda que és important que tota aquella persona que pertanga a aquest grup d’edat i no haja sigut vacunada encara, ha de posar-se en contacte amb el seu centre de salut. D’aquesta manera, se’l citarà en breu termini en el seu centre d’Atenció Primària per a administrar-li la vacuna.

Pel que respecta al grup d’edat entre 40 i 50 anys, la previsió és començar amb la vacunació a partir de la tercera setmana de juny, en funció del subministrament de vacunes. Així mateix, des de Sanitat es recorda que un altre dels serveis que s’ha habilitat, en la mateixa web, és la possibilitat de descarregar-se el justificant de vacunació on apareixerà la data d’inoculació, la vacuna subministrada i el lot al qual pertany.

Segons les dades del passat dijous 13 de maig, la Comunitat Valenciana ha administrat un total de 2.188.945 dosis de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies: 255.963 a Castelló, 803.750 a Alacant i 1.129.232 a València. Han rebut la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosi de Janssen) 700.468 persones.

300.000 dosis de Pfizer setmanals

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar el passat 13 de maig l’arribada al juny de 13 milions de dosis de Pfizer al conjunt de l’estat espanyol. Això suposa que la Comunitat Valenciana rebrà al voltant de 300.000 dosis setmanals durant tot el mes de juny. En total, l’autonomia valenciana disposarà de més d’1,3 milions de dosis d’aquesta marca durant el mes vinent amb l’objectiu de continuar avançant en el procés de vacunació.

Aquest increment del número de dosis suposa un 65% més respecte a les una mica més de 181.000 que es reben cada dilluns en aquest mes de maig. Una xifra que es mantindrà pràcticament estable les pròximes dues setmanes, segons els càlculs que maneja la Generalitat.

L’augment dels vials de Pfizer tindrà com a principals beneficiaris a les persones nascudes entre 1981 i 1962. Segons va anunciar aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, a partir del 17 de juny començaria la immunització de les persones de 40 anys. Això arribarà després que s’haja vacunat als de 50, la generació “baby boom”.

Totes aquestes vacunes que estaran disponibles permetran immunitzar, amb dues dosis, a 650.000 persones. A les arribades de Pfizer cal sumar-li les de Janssen, que compten amb l’avantatge de ser monodosi, és a dir, que amb una burxada s’aconsegueix una immunització completa. Per al mes que ve, haurien d’arribar a la Comunitat Valenciana al voltant de 400.000 dosis d’aquesta marca.

No estan previstes en el pla de vacunació d’aquesta setmana ni Moderna (de les quals s’estan rebent unes 30.000 setmanals) ni AstraZeneca, que ara està limitada només per a persones d’entre 60 i 69 anys. En el cas del fàrmac d’Oxford la situació és més complexa perquè hi ha prop de 200.000 valencians i valencianes menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d’aquesta vacuna i esperen una decisió sobre què passarà amb la pauta completa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =