caixa popular

I tu, Què penses votar? Arranca la fase de votació de DecidimVLC

La fase de votació de propostes de DecidimVLC serà del 15 al 30 de setembre

I tu, Què penses votar? Arranca la fase de votació de DecidimVLC
14/09/2018 -

Avança el procés de participació ciutadana de DecidimVLC. Una vegada finalitzat la fase d’estudi, en la qual els tècnics informen de la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica de les propostes veïnals presentades, demà, 15 de setembre, i fins al pròxim 30 d’aquest mateix mes, la ciutadania pot decidir quin projecte vol que s’execute en la ciutat, gràcies a eixa partida pressupostària que l’Ajuntament destina a aquest procés. Els únics requisits per a poder votar són residir en la ciutat i ser major de 16 anys.

Vuit milions d’euros, un més que l’any passat, es repartiran entre els 16 districtes de la ciutat i els tres districtes de pobles, però en forma de projectes que estan destinats a millorar l’entorn i facilitar el dia a dia dels valencians. I és que en paraules de la regidora de Govern Obert, Participació, Acció Veïnal, Transparència i Auditoria Ciutadana, Neus Fàbregas Santana, “després de l’anterior etapa tan opaca i allunyada de la ciutadania en l’Ajuntament, un dels objectius d’aquest govern era obrir la institució a la participació. Per això, considerarem el DecidimVLC com una de les materialitzacions més importants d’aquesta nova relació entre la ciutadania i el consistori. Els pressupostos participatius d’inversions són una eina que l’Ajuntament de València posa a la disposició de la ciutadania perquè puga proposar i involucrar-se en la presa de decisions”.

De les 540 propostes que es van presentar en la primera fase, 359 van passar a l’estudi de viabilitat. D’elles, 232 propostes van ser presentades per la ciutadania, mentre que 127 es van originar en els grups de treball de les Juntes Municipals de Districte. Les propostes de veïns particulars necessitaven aconseguir un mínim de 30 suports per als districtes de ciutat, i 15 vots per als pobles, perquè pogueren arribar a la fase de viabilitat. Conclòs aquest procés, caldrà esperar fins demà per a conéixer quins projectes estan més prop de convertir-se en una realitat, sempre que s’alcen com els més votats per la ciutadania.

Tot apunta al fet que algunes de les propostes relacionades amb la creació de carrils bici estaran presents en aquesta última etapa de votació, que ja van destacar notablement en la presentació de propostes. I és que l’anell ciclista ha marcat un abans i un després en la forma de moure’s per la ciutat. A més, uns altres dels projectes que, segur, van passar a la fase d’estudi, en haver sigut presentats per les Juntes de Districte, han sigut la creació d’unes pistes poliesportives entre el Bulevard Sud i Gaspar Aguilar, la implantació de la zona taronja en Russafa, amb la finalitat de reservar aparcament per als veïns, o la creació d’un punt de trobada lúdica, per a totes les edats, en els voltants del CEIP 103. Ara sí que sí, arranca l’última fase de votació de Decidim.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + catorze =

Valencia orgullosa
sempre teua