25n
25N
25N

Arranca el curs polític a Les Corts amb el Debat de Política General del 21 al 25 de setembre

Arranca el curs polític a Les Corts amb el Debat de Política General del 21 al 25 de setembre
08/09/2020 -

El curs polític a Les Corts Valencianes arrancarà enguany la setmana del 21 al 25 de setembre amb la celebració del Debat de Política General que tindrà lloc en tres dies, dilluns, dimecres i divendres, tenint en compte la necessitat de desinfecció obligada per la pandèmia de Covid-19.

En concret, el dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, es dirigirà als diputats per a realitzar la declaració de política general i després tindrà lloc el debat amb els grups. El dimecres es discutiran les propostes de resolució plantejades per les formacions i ja el divendres es produirà la votació.

Es donarà inici així al període ordinari de sessions, que es prolongarà fins a desembre, i que contempla quatre plens ordinaris amb el seu corresponent control al president, a més dels plens dedicats a la tramitació dels Pressupostos de la Generalitat de 2021.

La proposta plantejada pel PSPV ha tirat avant encara que el PP ha plantejat que se celebraren set plens ordinaris, alguna cosa que només han secundat Cs i Vox.

Segons ha explicat la ‘popular’ Eva Ortiz, se’ls ha dit des del Botànic que no cabien més plens per la necessitat de reservar setmanes per a comissions, però ha assenyalat que no creu que “ningú se senta col·lapsat” per un ple i comissions en la mateixa setmana”. “És qüestió de voluntat política, no vol sessions de control, Puig està cada vegada més nerviós”, ha afirmat.

El socialista Manolo Mata ha assenyalat que en els últims 15 anys en aquest període de sessions sempre hi ha hagut quatre plens ordinaris, “mai hi ha hagut més”, i s’han pogut convocar extraordinaris, alguna cosa que no seria “descartable” enguany si les circumstàncies ho requereixen. “Fem el que es fa sempre”, ha defensat.

Així mateix, els grups han informat després de la Junta de Portaveus que s’ha demanat pressupost per a la instal·lació de mampares en l’hemicicle, de manera que puguen acudir a les sessions els 99 diputats. En principi, estarien llestes després del Debat de Política General, per la qual cosa en aquest es mantindria la restricció i només podrien acudir el 50 per cent dels parlamentaris.

El PP havia demanat també que es realitzaren proves PCR a tot el personal de la casa, treballadors i diputats, i ha lamentat que se’ls ha dit que no. “Ni que fora un equip de futbol”, ha ironitzat Mata, que ha assenyalat que les empreses privades poden realitzar-les pel seu compte però el parlament, com a institució pública, està sotmesa a les polítiques sanitàries públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + tretze =

museo prehistoria
museo prehistoria