25n
Orgull
Orgull

Espais de 'llibertat' i socialització per als gossos de València

Des de 2015, l’Ajuntament ha invertit 789.363,32 euros en la creació de 19 àrees de socialització canina perquè els nostres gossos puguen jugar en llibertat

Espais de 'llibertat' i socialització per als gossos de València
21/08/2019 -

El fet de portar el nostre gos sense corretja en espais públics està prohibit. Això ha sigut sempre així. Però, en 2015, l’Ajuntament de València va trobar la solució perquè les nostres mascotes puguen passejar lliurement dins d’espais a l’aire lliure, i aquesta solució va ser la creació de les exitoses àrees de socialització canina.

UN ESPAI DE LLIBERTAT PER Als GOSSOS

Aquestes zones, a part de servir com a espais de socialització entre gossos, també fan la funció de pipicà. Sergi Campillo, concejal de Ecología Urbana, explica que “València té una gran població de gossos, els quals necessiten espais per a poder jugar amb tranquil·litat i llibertat”.

En aquestes àrees, els animals poden descarregar energia, fer exercici i, també fer les seues necessitats. Encara que, cal destacar, que els gossos considerats com a ‘perillosos’ hauran d’anar sempre nuats dins de les zones de socialització canina.

CARACTERÍSTIQUES DE LES ZONES

A més de tot això, les característiques d’aquestes zones són les següents: tenen una superfície de 600 m², mai menor de 200 m²; compten amb jardins de 1.500 i 2.000 m² i amb un paviment constituït per una capa de 15 cm de llast; les zones d’accés posseeixen paviments de formigó imprés; disposen d’una font abeurador i la seua perímetre està tancat amb una tanca termosoldada d’1,5 m d’altura.

D’altra banda, també disposen de bancs amb reposabraços, papereres amb dispensador de borses i plantacions d’arbres per a garantir l’ombra a l’interior de la zona d’esplai. L’arbratge interior es protegeix mitjançant la formació d’un clos perimetral dels escocells. Tot preparat perquè els nostres gossos puguen passar una estona agradable amb les millors comoditats.

UBICACIÓ DE LES ÀREES DE SOCIALITZACIÓ CANINA

El consistori ha instal·lat, durant aquests quatre anys, 19 àrees de socialització canina noves en diferents barris de la ciutat, amb una inversió de 789.363,32 euros. En el mapa de totes aquestes noves zones hem de sumar-hi els pipicans, que s’han convertit, també, en zones de socialització per als nostres gossos.

Àrees de socialització canina i pipicans (Ajuntament de València)

Els barris que ja posseeixen aquestes àrees per als gossos dels seus veïns són Arrancapins, Sant Pau, Trinitat, Nou Moles, La Llum, Patraix, Vara de Quart, Favara, Camí del Reial, Aiora, Benimaclet, Benicalap, Massarrojos, El Saler, Castellar-Oliveral i La Torre.

De la mateixa manera, l’Ajuntament actuarà, a través del Servei de Jardineria i Restauració de la Ciutat, en els barris de Tres Forques, Malva-rosa i Torrefiel, les obres per a construir les àrees de socialització canina dels quals començaran durant el mes vinent de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dotze =