25n
25N
25N

Arcadi España: 'La Càtedra Geomàtica Valenciana permetrà conéixer i protegir millor el nostre territori per a fer front al canvi climàtic'

Arcadi España: 'La Càtedra Geomàtica Valenciana permetrà conéixer i protegir millor el nostre territori per a fer front al canvi climàtic'
16/01/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha signat un conveni amb el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora, per a la creació de la Càtedra de Geomàtica Valenciana.

Segons ha apuntat el conseller, es tracta de la “primera càtedra en geomàtica que es crea a Espanya” i la seua comesa serà el d’analitzar, investigar i difondre els camps d’estudi que tradicionalment han sigut la cartografia, la fotogrametria, la teledetecció, la geodèsia, la geofísica o la geomorfologia. Ciències que ara s’engloben, juntament amb les aplicacions de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, dins del concepte de la geomàtica.

Per al conseller, la càtedra permetrà tindre un instrument per a conéixer millor el territori, estimar-ho cuidar-lo i protegir-lo. “És molt important en aquest context de canvi climàtic en el qual vivim -ha remarcat- afinar i tindre uns millors instruments per a protegir el territori i sobretot per a protegir la vida de les persones. Aquesta càtedra permetrà tindre millors instruments per a prevenir i veure què passaria si es tornaren a produir fenòmens meteorològics, com l’esdevingut a la Vega Baixa el mes de setembre passat.

Generar sinergies

En aquest sentit, Arcadi España ha destacat que a partir del treball de l’Institut Cartogràfic Valencià i la Universitat Politècnica de València “es podran generar sinergies que permetran avançar en aquesta matèria de manera que la Generalitat puga disposar de la més precisa i rigorosa informació per a ser utilitzada com a base per a l’adopció de les polítiques públiques amb projecció territorial”.

Es tracta, en definitiva, de promoure la realització d’estudis, investigacions, reunions, publicacions i altres actuacions en matèria de cartografia i geografia, “sent especialment important tot allò que tinga a veure amb el canvi climàtic”.

A més, els resultats que obtinga la càtedra serviran per a fonamentar tècnicament i científicament les mesures i accions que la Generalitat i altres administracions puguen emprendre en el marc de les decisions a adoptar sobre emergència climàtica.

El passat dia 12 de desembre, el Consell va donar el vistiplau al conveni subscrit entre la conselleria i la UPV per a la creació d’aquesta càtedra que servisca d’enllaç decisiu i funcional entre l’activitat educativa i investigadora de les universitats amb la gestió, planificació i execució de l’activitat cartogràfica en el context actual de la Comunitat Valenciana amb especial atenció a la investigació sobre el canvi climàtic i l’emergència climàtica i la seua concreta afecció en el territori valencià.

Cal tindre en compte que l’Institut Cartogràfic Valencià és l’agència de geomàtica de la Comunitat Valenciana i, per tant, és l’organisme de la Generalitat encarregat de tot el relacionat amb la cartografia de les administracions públiques valencianes i, per part seua, la Universitat Politècnica de València compta amb l’únic departament d’Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria i l’única Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19