25n
25N
25N

Arcadi España diu que la Generalitat treballa per un sistema de transport "senzill, segur, accessible i sostenible"

Arcadi España diu que la Generalitat treballa per un sistema de transport "senzill, segur, accessible i sostenible"
12/09/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha subratllat aquest dijous que la Generalitat treballa en “un sistema de transport senzill, més segur, accessible i sostenible tan econòmicament com ambientalment”, i ha insistit que “no es poden dissenyar estratègies de transport sense tindre en compte les noves tecnologies”.

Per a Arcadi España, en matèria de mobilitat, “cal apostar per una mobilitat intel·ligent i sostenible i, sobretot, posar a les persones com la fi de les nostres polítiques, i no a les infraestructures”.

El conseller ha participat, al costat de la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, en la inauguració de la jornada “Desafiaments i reptes de la mobilitat urbana intel·ligent” on han destacat l’aposta de la Generalitat per la mobilitat intel·ligent per a l’ús eficient i sostenible d’infraestructures i de transports, així com la importància de la formació i especialització en aquesta matèria.

Així mateix el titular de Mobilitat ha afegit que aquesta jornada, organitzada per la Càtedra Vectalia de la Universitat d’Alacant i Alacant Ora (Pavapark-Vectalia), és una mostra més que “Alacant treballa en matèria de mobilitat amb la mirada posada en el futur” i ha valorat l’esforç conjunt entre les administracions i la societat alacantina que fa que Alacant funciona com a catalitzador de la innovació de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya.

En aquest sentit s’ha referit a la necessitat d'”unió de sinergies entre administració, universitats i empreses, ja que a les empreses els costa no quedar-se arrere i l’administració ha de fer un esforç per a avançar al mateix nivell en matèria d’innovació. Cal traçar solucions comunes i globals que l’administració ha de fer seues”.

Per part seua, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha coincidit a valorar la labor que exerceix la Universitat d’Alacant, a través de la Càtedra Mobilitat Vectalia, a formar personal especialitzat en totes les tècniques d’innovació en transport i Mobilitat.

Carolina Pascual ha ressaltat la importància de les noves tecnologies, com les xarxes de cinquena generació que poden fer que millore el trànsit, la prevenció d’accidents, etc ja que es tracta d'”un trànsit de dades en temps real i que ens condueix feia un tipus de transport i de mobilitat que necessitarà una major especialització, on la col·laboració publicoprivada pot portar-nos cap a aqueix camí”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 8 =