25n
25N
25N

Arcadi España reafirma en les Corts el compromís de la Generalitat per la seguretat viària i la mobilitat sostenible

Arcadi España reafirma en les Corts el compromís de la Generalitat per la seguretat viària i la mobilitat sostenible
02/06/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha reiterat en les Corts el compromís de la Generalitat per l’increment de la seguretat viària i la mobilitat sostenible en tota la Comunitat Valenciana.

En la seua compareixença en la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, Arcadi España, ha informat sobre les actuacions de la Conselleria per a millorar l’accés a Bellús des de la CV-620, el carril de ciclovianants ‘Camins a la Mar’ a Massalfassar i el condicionament a La Llosa del Bisbe de la CV-35, entre els punts quilomètrics 52.2 i 52.6.

En relació amb l’accés a Bellús, Arcadi España ha assenyalat que “estem en coordinació amb el municipi, i en condicions d’iniciar el projecte de la rotonda si l’Ajuntament està d’acord”, i ha explicat que “des de la Conselleria es treballa amb l’Ajuntament de Bellús, a fi de dur a terme la solució més adequada per a la millora de l’accés a la població des de CV-620, l’antiga N-340 a Xàtiva”.

“Així, s’ha considerat convenient conjugar l’accés a la població amb el del futur polígon industrial de Bellús, i s’ha optat per dissenyar una rotonda en substitució de la intersecció actual. Després de valorar diferents opcions tècniques i mantindre diverses reunions amb el consistori, en aquests moments l’Ajuntament ha de pronunciar-se sobre el projecte per a poder continuar les actuacions”, ha indicat.

Carril de ciclovianants ‘Camis a la Mar’ de Massalfassar

El conseller ha assegurat que la Conselleria ha autoritzat l’execució de l’obra ‘Camins a la Mar’ per part de l’Ajuntament de manera que aquest podrà iniciar les obres tan prompte com siga possible, ha manifestat Arcadi España.

Pel que fa a la iniciativa ‘Camins a la mar’ a Massalfassar, el conseller ha recordat que, en el marc de la concertació entre la Generalitat, la Mancomunitat de l´Horta Nord i la Diputació , “s’ha plantejat la connexió amb el front litoral mitjançant una passarel·la de 334 metres de longitud, el traçat de la qual se situarà al costat del marge sud de la CV-32” i ha apuntat que “a principis de maig s’ha adjudicat l’obra, amb una inversió de 955.990 euros i està en tramitació la signatura del contracte”. L’obra tindrà un termini d’execució de 12 mesos.

“Es tracta -ha destacat- d’una actuació que respon als objectius de promoció del patrimoni natural i cultural, i de connexió de la població amb els espais naturals a través de sengles ciclables accessibles, i es finançarà en un 50% pel Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Condicionament de la CV-35 a La Llosa del Bisbe

Sobre el condicionament de la CV-35 a La Llosa del Bisbe, Arcadi España ha ressaltat que “la concessionària de la CV-35 ha finalitzat recentment les obres de la segona fase de condicionament de l’autovia, que ha comprés la construcció d’un tercer carril entre la Pobla de Vallbona i Llíria, i d’un segon carril entre Casinos i la variant de La Llosa del Bisbe, convertint aquest tram en autovia, amb una inversió conjunta pròxima als 35 milions d’euros”

A més, ha manifestat que “la Conselleria ha mantingut contactes amb l’Ajuntament de La Llosa del Bisbe per a millorar la seguretat viària d’aquest tram de la CV-35, ja que un encreuament d’un camí agrícola amb aquesta carretera provoca que, incomplint la normativa de trànsit, es travesse la via o es facen girs a esquerra, amb el consegüent perill per a la circulació”.

Segons ha ressenyat el conseller, aquest enllaç s’adequarà, mitjançant una nova rotonda i la seua habilitació per a circular en els dos sentits, de manera que les persones de La Llosa del Bisbe puguen moure’s a banda i banda de la CV-35 i creuar-la sense cap perill. Aquesta solució plantejada per la Conselleria ha sigut consensuada amb l’Ajuntament i s’ha donat trasllat a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a, una vegada avaluada la consulta, poder redactar el projecte i, posteriorment, executar l’obra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − sis =