25n
25N
25N

Arcadi España anuncia que la carretera d'Oriola CV-930 tallada pel temporal s'obrirà al trànsit a principis de la setmana que ve

“Estem treballant d’una manera urgent i peremptòria per a poder restablir la normalitat com més prompte millor en els municipis de la Vega Baixa afectats per la Dana”

Arcadi España anuncia que la carretera d'Oriola CV-930 tallada pel temporal s'obrirà al trànsit a principis de la setmana que ve
17/09/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat les carreteres de la xarxa viària de la Generalitat a la Vega Baixa afectades per la DANA. Acompanyat per l’equip tècnic de la Conselleria, s’ha desplaçat al lloc de comandament situat a l’Ajuntament d’Oriola per a conéixer in situ en quina situació han quedat després de l’episodi de gota freda que ha patit la Comunitat, sobretot la zona de la Vega Baixa.

Durant la seua estada, Arcadi España ha mantingut una reunió amb l’equip tècnic de la conselleria que està treballant en el sistema viari de la Vega Baixa i de la Comunitat i analitzant els efectes de la DANA.

Segons ha informat el conseller, la Generalitat està actuant d’una manera urgent i peremptòria per a poder restablir la normalitat i restablir en els pròxims dies el servei.

En data de hui, ha indicat, encara queden 18 carreteres tallades, 14 d’elles a la Vega Baixa de les quals 6 són competència de la conselleria.

En aquest sentit ha anunciat que la CV-930, una de les principals vies d’accés a Oriola que es troba tallada, “tornarà a obrir-se al trànsit a principis de la setmana que ve perquè puguen circular veïns i veïnes així com tots els serveis de proveïment a la ciutat d’Oriola.

A més, ha afegit que, des del seu departament, s’impulsarà no solament la reparació de totes les infraestructures danyades sinó també la seua millora, evitar els guals que hi ha, corregir els defectes que tenen algunes carreteres, millorant l’asfalt i els tàlvegs que puguen tindre “perquè en unes futures pluges tinguem un sistema viari en tota la Vega Baixa així com en altres poblacions afectades per la DANA més segur i amb més garanties”.

D’igual manera, el conseller ha enviat un missatge de solidaritat i tranquil·litat als veïns de la Vega Baixa i altres municipis de la Comunitat afectats per la DANA.

“Som conscients – s’ha lamentat- que hui és un dia molt dur anímicament per a molts veïns de la Vega Baixa perquè ara que es retiren les aigües a poc a poc és quan es veu la magnitud de la tragèdia, però els veïns no es quedaran solos i continuarem fins a recuperar tots els municipis de la Vega Baixa.

D’aquesta manera, entre les prioritats del Consell, ha destacat Arcadi España, es troba en primer lloc “trencar l’aïllament i recuperar la llum, l’aigua i el telèfon”, serveis bàsics que s’estan restablint en quasi tots els nuclis urbans afectats.

El segon és recuperar totes les carreteres i infraestructures per a poder proveir tant de queviures com de serveis d’emergència a les poblacions afectades per a anar restablint la normalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 8 =

torrent