25n
25N
25N

Arcadi España anuncia 3 milions d'euros en ajudes per a compensar les pèrdues de les empreses de serveis públics de transport afectades per la crisi sanitària

Arcadi España anuncia 3 milions d'euros en ajudes per a compensar les pèrdues de les empreses de serveis públics de transport afectades per la crisi sanitària
08/06/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat una partida de 3 milions d’euros de la Generalitat per a ajudar a les empreses concessionàries de serveis públics de transport regular de persones per carreteres amb l’objectiu de compensar les pèrdues que la crisi sanitària per la COVID-19 ha ocasionat en el sector.

A més, el conseller ha qualificat de “bona notícia” els 800 milions que destinarà el Govern central a les autonomies per al sector del transport, “fons que s’utilitzarà – ha afirmat- per a finançar el transport públic davant la caiguda de la demanda i la necessitat de comptar amb mitjans de transport públic assegurances, tant ferroviari com de transport de viatgers per carretera”.

Així ho ha comunicat el conseller en la reunió telemàtica mantinguda amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i amb representants de les empreses de transport per carretera Hispano del Cid SA, Autois Mediterráneo SA, l’Associació Empresarial Transports de Viatgers de València, Grupo Transvia, Grupo Vectalia Grupo Avanza, Associació Empresarial Transport de Viatgers d’Alacant (ASOVAL) i Grup Alsa.

Després de finalitzar la reunió, el conseller ha mostrat el seu reconeixement per l’actitud col·laborativa d’un sector que travessa una situació “molt delicada” a conseqüència de la pandèmia sanitària.
En aquest sentit, ha valorat el paper que juga el transport públic en la “normalitat millorada” i “la seua disposició i voluntat està sent bàsica per a garantir la continuïtat de la prestació d’un servei públic fonamental.

Recuperar la confiança d’usuaris i usuàries

Per això, és imprescindible “recuperar la confiança dels usuaris i usuàries i treballar al costat de les empreses del sector per a garantir la prestació de servei de manera segura, complint amb totes les garanties sanitàries”, ha afegit.

En aquest sentit, ha afirmat que el Govern valencià “es compromet a ajudar amb almenys 3 milions d’euros, quantitat que es pot augmentar, a millorar la situació del sector, un dels més castigats per aquesta crisi sanitària, amb un descens notable de viatgers”, ha anunciat Arcadi España.

A aquest anunci, el conseller ha afegit el del Govern central d’una partida de 800 milions per a les comunitats autònomes que es destinarà al sector del transport.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =