25n
25N
25N

L'APV defensa que l'ampliació nord consumeix menys recursos naturals i espai que el projecte inicial

L'APV defensa que l'ampliació nord consumeix menys recursos naturals i espai que el projecte inicial
28/06/2019 -

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha tornat a defensar aquest divendres el projecte d’ampliació de la terminal nord del Port de València enfront de les crítiques d’entitats veïnals i associacions com la plataforma ‘El Litoral per al Poble’, que ha reclamat una moratòria en els plans d’execució d’aquest projecte i una avaluació d’impacte ambiental actual per a no acollir-se a la qual es va fer en 2007.

Martínez ha subratllat que “no hi ha caducitat” en l’avaluació mediambiental que es va realitzar en el seu moment, ja que el que es farà ara no canvia els paràmetres del projecte inicial, no hi haurà més emissions atmosfèriques, no generaran més residus, no afecten patrimoni protegit i “no s’utilitzaran més recursos naturals”, és més, “implica menys recursos naturals, ja que “la superfície és menor”.

Així ho ha assegurat en la roda de premsa posterior al Consell d’Administració de l’APV, al costat del director general de l’APV, Francesc Sánchez, en ser preguntat per les crítiques que des d’algunes entitats s’han llançat contra la futura terminal de contenidors del port valencià.

També Francesc Sánchez ha reiterat que “ni en metres cúbics de farciment ni en metres lineals de dic es consumeixen més recursos naturals” amb aquesta ampliació nord, al contrari, “es redueixen”, ha insistit.

I davant les crítiques per falta de transparència, Sánchez ha recordat que quan es va plantejar l’ampliació nord es van seguir tots els tràmits corresponents i ja va haver-hi un “grandíssim debat”. “Que lligen l’hemeroteca”, ha agregat Martínez.

ACTUACIÓ INTERIOR SENSE EFECTES EN L’EXTERIOR

A més, el director general de l’APV ha volgut deixar clar que ja en el seu moment “es va construir” l’ampliació i que els que s’escometrà ara forma part del “desenvolupament intern del port que té efectes sobre l’exterior”.

La llei, ha explicat Francesc Sánchez, obliga a fer una declaració d’impacte ambiental quan s’ampliarà el contorn exterior del port que és el que pot tindre impacte sobre les platges, però una vegada avaluat i construïts, la resta és desenvolupament intern del port” i “no hi ha afectació a l’exterior”, insistit.

En aquest cas, “l’actuació que estem fent respecte de la que ja es va fer en el seu moment és una actuació interior que no té impacte exterior”, ha conclòs.

L’OFERTA DE MSC, Al CONSELL DE JULIOL

En tot cas, el president de l’APV, Aurelio Martínez, ha assenyalat que ja s’ha informat el Consell d’Administració de sobre l’oferta de Terminal Investment Ltd. (TIL) del grup MSC, l’única presentada per a optar a la construcció i gestió de l’ampliació nord, que estudiarà la comissió tècnica –amb la participació de Ports de l’Estat– i que espera portar al pròxim Consell del mes de juliol.

A partir d’ací, es publicarà en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i s’iniciaran els tràmits d’informació publica i “si tot va bé”, espera donar la concessió definitiva a la fi d’enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 9 =

art en blanc
art en blanc