25n
25N
25N

À Punt convocarà oposicions "com més prompte millor" per a cobrir els 500 llocs de les borses temporals

La gota freda puja l’audiència de setembre al 2,7%, amb pics del 12%, però Soriano diu que “no és raonable i ha de ser molt més alta”

À Punt convocarà oposicions "com més prompte millor" per a cobrir els 500 llocs de les borses temporals
02/10/2019 -

À Punt Mèdia convocarà “com més prompte millor” les ofertes públiques d’ocupació (OPE) per a cobrir els més de 500 llocs seleccionats a través de les borses temporals quan es va posar en marxa la radiotelevisió pública valenciana, una vegada es redacten les bases de les convocatòries i la Generalitat done llum verda al procés.

Així ho han avançat el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general d’À Punt, Empar Marco, en la comissió de radiotelevisió de les Corts, el primer a petició de PP i Ciutadans (Cs) i la segona per iniciativa pròpia. Es tracta de la huitena vegada que Marco, el contracte de la qual acaba el març de 2020, dóna compte de la seua gestió al capdavant de l’ens.

Després de l’aprovació de la relació de llocs de treball, la previsió de la direcció és llançar les oposicions pròximament, “complint amb tots els terminis perquè es facen dins del termini i en la forma escaient i comptant amb l’ajuda de l’administració”. Quan les bases estiguen llestes, les OPE hauran de comptar amb l’aprovació tant del Consell Rector com de la Conselleria d’Hisenda.

Respecte a les bosses d’ocupació –després que l’Audiència Nacional desestimara el recurs de la Va unir de Periodistes Valencians i l’Associació de la Premsa d’Alacant contra el barem–, el president ha assegurat que “no hi ha possibilitat que es produïsca cap situació fraudulenta” que treballadors temporals acaben com a personal indefinit no fix.

A aquests processos se sumen la constitució definitiva del Consell Rector “per primera vegada en tres anys” –amb l’entrada dels candidats Manuel Camarasa i Rosa María Agost–, la negociació actual del primer conveni col·lectiu o les primeres eleccions sindicals al desembre.

“No hi ha fallida, no hi ha suspensió de pagaments i no hi ha cap risc. No podem dir que això ha sigut un desastre: eixim tots els dies malgrat les dificultats”, ha recalcat Soriano, reconeixent que “l’audiència no és raonable i ha de ser molt més alta”.

2,7% D’AUDIÈNCIA AL SETEMBRE

À Punt va aconseguir un 2,7% d’audiència durant setembre gràcies a la cobertura del temporal, enfront de la mitjana de l’1,4% quan es va començar a mesurar l’octubre de 2018. En concret, del dia 12 al 15 es van oferir més de 75 hores de programació relacionades amb l’episodi, amb un pic del 12,1% d’audiència i més de 180.000 espectadors en un informatiu de migdia.

Tant la directora com el president han coincidit que l’audiència no és suficient i que el model de consum va més enllà de la xicoteta pantalla. Marco ha anunciat la intenció de millorar la web i les ‘apps’ en “una nova versió de la plataforma” amb continguts exclusius.

També ha ressaltat que À Punt està “entre les televisions autonòmiques amb més seguidors” i que algunes d’elles s’han interessat pel nou format híbrid ràdio-TV del programa matinal. En xifres, la web acumula un increment del 20% en 2019, amb 1,6 milions de visitants únics, mentre els dos canals de Youtube llançats recentment (entreteniment i infantil) tenen un “excel·lent acolliment”. “Els valencians ens tenen en la seua dieta mediàtica”, ha asseverat.

Com a balanç, Marco ha aplaudit la cobertura del temporal, en compaginar “informació i acompanyament als ciutadans”, al costat de la “voluntat explícita de potenciar l’esport femení” o l’anunci que l’informatiu de migdia tindrà una finestra en llengua de signes. “Busquem un estàndard flexible i sense dogmatismes, amb opcions en valencià per als més joves”, ha defensat.

“DECISIONS VALENTES” PER A ARRIBAR Al SUD

Precisament sobre llengua, ha negat a la diputada del PP Eva Ortiz –d’Oriola (Alacant), una de les zones afectades– que hi haguera un “espectacle” en una retransmissió amb l’alcalde, assegurant que el reporter va passar del valencià al castellà en adonar-se que no li entenia. A això ha sumat exemples com l’emissió d’un documental de Camilo Sesto en castellà després de la seua mort.

Això sí, ha advocat per iniciar un pla perquè À Punt capte espectadors a les comarques del sud castellanoparlants. “Caldrà prendre decisions que potser no agraden, i caldrà ser valentes per a tindre una relació més pròxima”, ha emfatitzat, subratllant que “aquest mitjà no s’ha creat per a parlar en castellà”.

De cara a les eleccions del 10N, el Consell Rector aprovarà aquest divendres el pla informatiu, després dels quatre comicis agrupats en dues convocatòries que ja ha cobert. Marco ha promés “un esforç especial per complir amb les màximes exigències de rigor, pluralitat i proximitat”.

Enfront de les crítiques de l’oposició, el president ha lamentat que “no tenen un altre objectiu que aconseguir rellevància pirotècnica”, assegurant que “sembla que les querelles cauen del cel” i que no hagut fraccionaments. Ha recordat al PP que la delegació d’Alacant està en Ciutat de la Llum, mentre a Cs ha agraït el “bon to” i a Vox ha replicat que altres mitjans també els qualifiquen com a extrema dreta.

PRESSUPOST I DIRECCIÓ GENERAL

Sobre el pressupost, Soriano ha reconegut que no és l’ideal, si bé l’ens és conscient de la situació de la Generalitat i ha presentat un “restrictiu” per a 2020, amb “sol 891.000 euros” addicionals als 55 milions tant de 2018 com de 2019, corresponent a l’increment salarial que estableix la llei.

Quant als requisits per a elegir la direcció, ha situat el nivell de valencià com a prioritari, “sense ànim d’ofendre a un antic director al qual havien de traduir els textos perquè no era d’ací”. Mentrestant, Marco s’ha limitat a afirmar que “un director ha de fer una bona gestió i saber on van els mitjans”.

REESTRUCTURACIÓ

Respecte a l’estructura, el president s’ha mostrat obert a estudiar la possible “desaparició” de la Corporació o de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) per a evitar desfasaments financers. Per a 2020, després que Intervenció detectara 9,21 milions de subvencions no destinades, l’ens ha constituït un fons de reserva amb el qual el deute es transforma en accions, una opció que “recull la llei de creació i fins i tot la d’RTVE”.

Per part seua, la directora ha coincidit que hi ha “disfuncions”, encara que no ha entrat a valorar si caldria reestructurar o aglutinar l’ens, i ha recordat que Intervenció de la Generalitat es limita a fer recomanacions.

De cara al futur, Soriano ha reconegut que l’ens s’enfronta a un període de reflexió després de detectar una sèrie de ‘goteres’, “algunes arrossegades de Canal 9”, mentre que Marco ha demanat als partits que “no donen una mala reputació”. “Volem a À Punt i hem de fer que tots els valencians la vulguen”, ha reblat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − un =