25n
Orgull
Orgull

À Punt bat rècord d’audiència amb un 4% i iguala els registres de Canal 9

À Punt supera La Sexta i Cuatro en la franja del migdia

À Punt bat rècord d’audiència amb un 4%  i iguala els registres de Canal 9
01/06/2021 -

À Punt tanca el mes de maig amb el rècord històric d’un 4% de quota de pantalla i es consolida com la primera alternativa a les cadenes generalistes. Superant amb molt d’avantatge a totes les cadenes de la TDT (La 2: 3,1%; Trece: 3%; FDF: 2,8%; Nova: 2,8%; Energy: 2,4%), segons dades de Kantar.

Un rècord que encara té més mèrit en assolir-se quan el consum de televisió ha començat a baixar aquest mes de maig, quan estem prop de la temporada estival i per la flexibilització en les restriccions a la mobilitat. La franja de sobretaula registra un nou rècord i amb un 7,3% de share fa que se situe per davant de Cuatro i s’iguale amb La Sexta.

Aquest 4% de quota d’audiència iguala els últims registres que va tindre durant l’última etapa la predecessora, Canal 9, i ho fa amb un pressupost 3 vegades menor: 55 milions d’euros d’À Punt al 2021 davant dels 154 milions de Canal 9 al 2012. Cal afegir també que al 2013 només existia Canal Plus com a televisió de pagament, mentre que ara la competència és molt major pel canvi d’hàbits en el consum de televisió, i pel creixement de les cadenes temàtiques de pagament i plataformes de streaming, com ara Netflix, Amazon Prime i HBO, entre altres.

Pel que fa al creixement respecte al 2020, cal recordar que els registres mensuals de quota de pantalla de la cadena durant l’any passat van ser del 2,5% en gener, l’1,9% en febrer, 3,2% en març, 3,3% en abril i 3,1% en maig (aquests tres últims en ple confinament), tenint en compte que va finalitzar l’any amb un 3,8% al mes de desembre, que era el rècord que calia superar.

Font: Kantar Media

700 mil valencians i valencianes al dia

Al voltant de 700.000 valencians i valencianes han seguit aquest mes de maig les emissions de la cadena pública. El millor registre es va donar el dia 18 de maig, quan es va arribar a un 5% de quota. Aquest dia, l’NTC migdia va aconseguir un 14,6% de quota i 284.000 valencians van connectar À Punt al llarg de l’informatiu.

A més a més, l’NTC Migdia anota el seu millor registre mensual des del gener i tanca el maig amb un 10,3% de mitjana. L’Oratge és un dels espais que acapara també les emissions més vistes del mes i obté el màxim mensual el 6 de maig, quan va obtindre una quota del 12,2%. Aquest espai contribueix a l’èxit de la franja de sobretaula, com també ho fa el concurs Atrapa’m si pots que presenta Eugeni Alemany, que anota un màxim de 7,5% de quota d’audiència el 19 de maig.

Consolidació del ‘prime time’

Respecte de l’horari de màxima audiència, l’emissió més vista del mes de maig correspon al capítol 9 de la sèrie L’Alqueria Blanca, emés el 16 de maig, que va aconseguir un 9,3% de quota i va ser vista en algun moment per 277.000 persones. Prop d’un milió d’espectadors han seguit, durant tota la temporada, la ficció que està disponible en els continguts a la carta del web d’À Punt Mèdia.

En posicions destacades del més vist al maig, figura també una estrena: el programa Zoom. El públic valencià ha rebut amb gran interés l’aposta d’À Punt pel periodisme d’investigació els dilluns a la nit. L’emissió del dia 24 va registrar un 6,9% de share en horari de màxima audiència del dilluns i entra en la llista d’emissions més vistes. Assoleix una mitjana de 5,9% de quota de pantalla.

El ‘Bona vesprada’ s’afiança

El programa Bona vesprada, que presenten Màxim Huerta i Maria Fuster, tanca el mes de maig amb una mitjana mensual de 4,5% de quota, rècord des del mes de gener. Cada dia, al voltant de 220.000 espectadors connecten ja amb el programa que recorre els pobles de tota la Comunitat Valenciana. L’emissió més vista de l’espai aquest mes correspon al dia 26, quan va assolir un 6% i va arribar a 266.000 persones.

Per la seua part, el programa L’hora fosca consolida la nit de dimarts i atrau prop de 200.000 espectadors en cada emissió. D’altra banda, Escola d’infermeria, La bomba Carraixet, Crònica mèdica, TàP Zàping, No tenim trellat, Crims i El meu lloc al món completen la llista dels programes més vistos.

La programació infantil també destaca aquest mes amb els espais de La Colla Sapiens i La Colla Challenge, amb un 14,6% i 13,7% de quota al matí dels dissabtes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =