25n
25N
25N

Mercats ecològics i un mapa per a adquirir productes de l'horta, l'aposta de València per l'alimentació sostenible

Des de l’Ajuntament es continuen impulsant iniciatives que promoguen el consum de productes de proximitat

Mercats ecològics i un mapa per a adquirir productes de l'horta, l'aposta de València per l'alimentació sostenible
28/04/2021 -

Cada vegada són més les persones que aposten per una alimentació saludable, però sobretot sostenible, de proximitat i de quilòmetre zero. L’horta de València és un dels grans patrimonis de la ciutat, que formen part de la identitat i la cultura valenciana. Per això, des de les administracions estan apostant per la seua posada en valor, i més concretament, des de l’Ajuntament de València s’han posat en marxa diferents iniciatives per a impulsar el consum de productes d’horta i de proximitat.

Així, la idea de ‘de l’horta a la taula’ cobra força amb els quatre nous mercats extraordinaris d’aliments ecològics i de proximitat amb els quals comptarà la ciutat de València. Com ja es va confirmar, una vegada a la setmana, el poble de Castellar-L’Oliveral i els barris de Benimaclet, El Pla del Remei i Malilla comptaran amb aquests mercats que tindran un màxim d’entre 15 i 20 parades.

D’aquesta manera, els nous mercats de venda directa agroalimentària es localitzaran al carrer Figuereta, a Castellar-L’Oliveral; la plaça de Benimaclet, al barri del mateix nom; el carrer Martínez Ferrando, en el Pla del Remei, i el carrer Joaquim Benlloch, en Malilla. Una iniciativa, que s’emmarca en l’Estratègia Agroalimentària Municipal i l’Acord marc per a la recuperació i la reconstrucció de la ciutat de València en el context postcovid-19, i que té com a objectiu afavorir la sostenibilitat i la inclusió.

Benimaclet

No obstant això, no és l’única acció que es durà a terme a la ciutat. I és que des de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta s’ha presentat un projecte per a la creació d’un mapa-guia que ajude la ciutadania a localitzar aquells punts on adquirir productes tant de l’horta, com de la mar. Una iniciativa, que estarà disponible a la fi d’enguany, i que ja ha arrancat amb un procés participatiu per a l’elaboració d’aquest mapa, que serà accessible a través del Geoportal de l’Ajuntament de València.

Com va explicar el regidor Alejandro Ramón, “el mapa comptarà amb informació detallada dels productors dels productes, nom, foto, direcció, contacte i una breu història de la seua activitat, ja que del que es tracta és de posar a l’abast de la ciutadania aquest recurs perquè, de manera còmoda i accessible, puga conéixer qui està produint aquest tipus de productes, on l’està produint i on els poden adquirir”.

L’èxit de totes dues propostes està més que assegurada, perquè no només el mercat agrícola de proximitat està guanyant força a la ciutat de València, sinó que ja és un fet que l’alimentació sostenible i de proximitat és la gran aposta de futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =