caixa popular

Aprovat el projecte per a l'execució del centre cultural previst en la Plaça del Pilar

L’objectiu del projecte és la connexió d’este enclavament emblemàtic de Velluters amb la ronda de circumval·lació, que suposa l’obertura cap a Guillem de Castro

Aprovat el projecte per a l'execució del centre cultural previst en la Plaça del Pilar
21/07/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat este matí tècnicament el “Projecte d’execució d’obres d’infraestructura d’urbanització i equipament sociocultural en la plaça del Pilar, connexió amb Guillem de Castro”, una reivindicació històrica, en paraules de la portaveu del Govern Municipal Sandra Gómez, que suposarà la connexió del barri de Velluters amb Guillem de Castro per la plaça del Pilar.

L’Ajuntament ja va adquirir l’any passat el solar sobre el qual es preveu habilitar el nou equipament ciutadà, un espai que era propietat de l’INVIED (Institut de la Vivenda, Infraestructura i Equipament de la Defensa). El nou centre estarà dedicat a activitats socioculturals, juvenils…, “però, sobretot, la decisió permet consolidar la connexió del barri de Velluters a través d’un enclavament emblemàtic, com és la plaça del Pilar amb Guillem de Castro”, ha afirmat la delegada.

Gómez ha informat sobre els assumptes tractats hui per la Junta de Govern Local. S’ha aprovat també la modificació del PEPEBIC (Pla Especial de Protecció del BIC, Bé d’Interés Cultural) del Museu de Belles Arts, Sant Pius V, les obres d’urbanització de l’entorn del qual ja han conclòs. Al tractar-se d’un espai BIC, cada nou pas o modificació que s’aprove ha de ser inclosa en el seu Pla d’Especial de Protecció.

ESPAI ACCESSIBLE PER A LA CIUTADANIA

La modificació del PEPEBIC aprovada perseguix dos objectius, ha explicat Sandra Gómez: en primer lloc adaptar el pla especial a totes les millores realitzades en el procés d’urbanització de l’entorn. “I en segon lloc i més important, hem aconseguit que el Ministeri de Cultura accepte l’eliminació de l’antic mur que no serà substituït per un altre”, ha afirmat la portaveu. D’esta manera, tota la part posterior de l’edifici que alberga el museu, la segona pinacoteca més important de l’Estat, quedarà com un espai diàfan, connectat amb els Jardins del Real (Vivers), i s’hi procedirà a la urbanització d’una plaça. “No sols recuperem espai públic i eliminem una àrea que patia degradació –ha explicat Sandra Gómez–, sinó que també s’obrin totes les façanes del museu a l’espai públic, la qual cosa permetrà tindre una visió completa de l’edifici, sense cap façana tapada per un mur. Açò suposa recuperar la zona construint espai acsesible per a tota la ciutadania”.

LA NATURALESA PRIVADA DE LA FUNDACIÓ TURISME VALÈNCIA

D’altra banda, la Junta de Govern ha sigut informada de la inclusió en el Registre de Fundacions de la Comunitat Valenciana del caràcter d’entitat pública de la Fundació Turisme València que, fins ara, mantenia naturalesa d’entitat privada. Ja l’any passat es van iniciar els tràmits “per a adaptar a la realitat la situació de la Fundació, que com és conegut, rep la majoria del finançament de fons públics i, per tant, és una fundació pública”.

“Precisament la setmana que ve –ha avançat Sandra Gómez– presentarem públicament el Pla Estratègic de Turisme”. La regidora ha subratllat que “un dels compromisos i objectius des de l’Ajuntament és gestionar la Fundació de manera transparent i adaptada a la llei, de forma col·laborativa amb el sector –ha afegit–, però sent respectuosos en el compliment de les normes del sector públic que ens afecten”.

La Fundació Turisme València ha presentat la resolució de la inscripció en el Registre de Fundacions de la reforma dels seus estatuts, en funció dels acords adoptats pel Patronat el 22 de desembre del 2015 i el 16 de desembre del 2016.

UNITAT DE SALVAMENT MARÍTIM

Finalment, Sandra Gómez ha informat de l’adquisició, per part del Servici Bombers, d’una unitat de salvament aquàtic. Es tracta d’un vehicle tipus furgó, el cost del qual ascendix a 158.900 euros, específicament adaptat per a labors de salvament en el mar. “Volem destacar esta compra –ha matisat la regidora– perquè des de l’oposició municipal s’ha insistit molt i s’ha afirmat que eliminaríem la Unitat de Salvament Marítim. I què millor manera de demostrar la falsedat d’esta afirmació que este nou equipament, que demostra amb fets que el govern municipal continua apostant per eixe cos i eixa unitat, que en cap cas s’eliminarà”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris