Aprovat el projecte de reparació de l'estació de bombeig d'aigües residuals

Aprovat el projecte de reparació de l'estació de bombeig d'aigües residuals
21/10/2018 -

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de reparació del col·lector i el forjat de la càntera de Cantarranas, situada en l’Estació de Bombeig d’Aigües Residuals (EBAR) denominada Eivissa situada en la prolongació del passeig de l’Albereda. El regidor de Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha remarcat la importància de realitzar aquesta obra per a evitar «el col·lapse del funcionament d’aquesta estació de bombeig, que tindria efectes mediambientals negatius». El termini d’execució del reacondicionament serà de 3 mesos i compta amb un pressupost que ascendeix a 156.199,82 euros.

L’Ajuntament de València disposa d’una EBAR situada en l’antic llit del riu Túria des de fa 30 anys a la qual li arriba el col·lector unitari —que abasta aigües residuals i aigües pluvials— del carrer de Serradora. Des d’ací, les aigües residuals són impulsades fins a connectar amb Col·lector Nord en el tram III.

El forjat d’aquesta càntera, a la qual li arriba el col·lector de Serradora, «es troba en tal estat de deteriorament que amenaça enfonsament a causa de l’àcid sulfhídric que es produeix en l’emmagatzematge d’aigües residuals», ha explicat Sarrià. «El grau de deteriorament és tal que, en cas de no actuar-se de seguida, l’enfonsament del forjat col·lapsaria el funcionament d’aquesta estació de bombament», ha afegit.

En aquest sentit, les conseqüències provocarien «un alleujament de les aigües residuals del col·lector de Serradora al riu, la qual cosa tindria efectes mediambientals negatius i amb aquesta obra, es podran evitar», ha comunicat el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 12 =

sagunt a escena 2019
turismo salou