caixa popular

Llum verda per a la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina

Grezzi: “És una satisfacció acabar aquesta legislatura amb un projecte de ciutat tan important com el de la Plaça de la Reina”

Llum verda per a la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina
23/05/2019 -

Després de mesos de treball de l’equip redactor del projecte de reordenació de la plaça de la Reina de València i el Servici de Mobilitat Sostenible amb la Comissió Municipal de Patrimoni, aquesta ha emés en el matí de hui el dictamen favorable sobre el projecte. Sens dubte, una gran notícia per a la ciutat que, en declaracions del regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, a València Extra, “suposa una gran satisfacció acabar aquesta legislatura, en la qual hem dut a terme tants projectes, com el pàrquing de Ciutat Vella o el Parc Lineal, amb un projecte de ciutat tan important com el de la Plaça de la Reina”.

“Es tracta d’un projecte tan sensible que, després de dècades parlant d’ell, només des de la tenacitat i la valentia hem aconseguit portar avant comptant, això sí, amb tots els consensos i avals necessaris. Tots els valencians i valencianes ens podem felicitar”, ha conclòs Grezzi.

Durant aquests mesos s’han presentat propostes de modificació al projecte original per a adequar-lo als requeriments del Pla especial de protecció dels béns d’interés cultural de la zona central de Ciutat Vella. Entre aquestes propostes es podrien destacar la major evocació de l’espai ocupat per les illes de cases històriques situades entre la Catedral i els carrers de la Corretgeria i dels Cabillers, així com una major percepció de la portada barroca o dels ferros de la Catedral i de l’antiga plaça del Micalet. Per això, s’ha modificat la disposició, l’especejament i la combinació de colors del paviment d’aquests entorns, i s’ha densificat la vegetació que emmarca l’aproximació.

El projecte definitiu de l’equip integrat per Tomás Llavador Arquitectos e Ingenieros, SL; Escario Arquitecto, SA; Auraval Ingenieros, SL, i Maria Antonia Izquierdo Caballero, Unió Temporal d’Empreses, indicarà també en el paviment el traçat de l’antiga muralla romana. De la mateixa manera, la disposició i tipologia de les pèrgoles desmuntables que generaran ombra sobre el centre de la plaça en les èpoques de l’any en què siga necessari serà finalment quadrada i permetrà evocar l’itinerari de l’antic carrer de la Punyaleria.

Plaza de la Reina peatonal

La plaça tindrà 115 exemplars arboris enfront dels 53 actuals, fet que generarà, al costat de les pèrgoles, una superfície d’ombra a la plaça de 1317,5 m2, que suposa un increment del 419 per cent sobre l’ombra actual. Tot això, comptarà amb un volum de terra vegetal de 1725 m3.

A partir d’ara, i després de la presentació del projecte definitiu amb totes les propostes aprovades, es remetrà a l’Oficina de Supervisió de Projectes per a la posterior aprovació de la Junta de Govern Local, tràmit imprescindible per a començar el procés de licitació per a la contractació de l’obra.

Per a l’emissió del dictamen, la Comissió Municipal de Patrimoni ha comptat també amb la presència d’un representant de la Direcció Territorial d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, així com dels servicis municipals de Gestió de Centre Històric i de Projectes Urbans.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 13 =