25n
25N
25N

Aprovat el projecte de construcció d'un centre cívic al carrer Sant Pere del Cabanyal

Aprovat el projecte de construcció d'un centre cívic al carrer Sant Pere del Cabanyal
28/02/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres el projecte d’execució de les obres de construcció d’un centre cívic als carrers Sant Pere i Luis Despuig del Cabanyal, una actuació que s’emmarca en l’Estratègia de desenvolupament urbà sostenible, Edusi. Es tracta d’una nova dotació a habilitar en la parcel·la definida als carrers Sant Pere 39 a 59 i Carrer Lluis Despuig, tal com han anunciat la vicealcaldessa i portaveu municipal Sandra Gómez, i el vicealcade i portaveu municipal, Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta.

Tal com ha explicat la vicealcaldessa i delegada de Desenvolupament Urbà Sostenible, Sandra Gómez, el disseny del centre es basa en la trama urbana tradicional del barri del Cabanyal-Canyamelar, i s’edificarà com a unió de moltes cases particulars que tindran la forma arquetípica de barraca valenciana alineades segons la trama predefinida. Serà un conjunt de set edificis en forma de barraca, d’una planta i coberta de dos vessants, de les quals dos (els segons per cada extrem) seran patis. Es tracta d’una iniciativa de revitalització del barri del Cabanyal, mitjançant infraestructures i programes culturals, que busca dotar al barri d’un equipament necessari, amb espais polivalents que recorden el caràcter urbà de la trama edificatòria original del Cabanyal.

El pressupost base de licitació ascendeix a més de 2,4 milions d’euros (concretament, 2.430.393,25 €, IVA inclòs), que seran finançats mitjançant fons europeus Edusi. El projecte es desenvoluparà sobre una superfície de 1000 m², i comptarà amb quatre despatxos, dues aules (una informàtica i una altra de música i assajos), dues aules-taller, una sala multiús, un gimnàs (per a activitats com a pilates, ioga, dansa, acrobàcies…), un camerino, consergeria i cafeteria. Serà un centre totalment accessible, i es preveu que en l’exterior s’habilite un espai per a albergar jocs, actuacions, tallers i activitats diverses.

En el mateix context d’actuacions impulsades amb finançament Edusi, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha anunciat que s’ha adjudicat també el contracte d’execució de les obres de rehabilitació d’edifici per a oficines en El Cabanyal. El passat mes de novembre, la Junta de Govern Local va aprovar contractar l’execució d’aquestes per un import total de 637.914 euros. L’edifici (que es distribueix en planta baixa més dos) està dins del Conjunt Històric Protegit Cabanyal-Canyamelar (CHP-2), en la parcel·la situada entre els carrers Barraca, 53 i Pare Luis Navarro, 66. Una vegada rehabilitat, l’immoble albergarà la nova Junta Municipal del Marítim. Es preveu eliminar les barreres arquitectòniques mitjançant la col·locació d’un ascensor i condícies adaptades, i s’eliminaran els desnivells en l’accés. Tal com ha assenyalat Sandra Gómez, «és una aposta ferma i clara per la descentralització de l’administració local i acostar els serveis i l’atenció als veïns i veïnes». La nova seu de la Junta de Districte s’integra en la proposta Va Cabanyal, aprovada per la Unió Europea el desembre de 2015, i suposa donar resposta a una petició històrica del veïnat.

Sandra Gómez ha rebutjat les crítiques dels grups de l’oposició sobre la gestió dels fons Edusi, i ha assegurat que «marxen adequadament, i a la fi de 2023, que és el termini establit, s’executaran tots els projectes. De fet –ha afegit- des de juliol passat s’han posat en marxa 9 projectes, que suposen un import total de 9 milions d’euros».

CENTRE DE DIA PER A MAJORS EN TRES FORQUES I WEBIT

La Junta de Govern Local ha adjudicat també hui el contracte per a la prestació del servei de gestió integral de 85 places en el Centre de Dia Municipal per a Persones Majors Dependents de Tres Forques, que atén els barris de Sant Marcel·lí, Patraix i Quatre Carreres. El contracte ha sigut adjudicat per un import total de 3.823.607 euros (IVA inclòs), i inclou una millora que permetrà donar servei de transport gratuït a totes les persones usuàries del centre. En total, en aquests moments la ciutat disposa de 305 places entre centres de dia municipals i concertats.

Un altre dels temes tractats en la reunió de la Junta de Govern Local es refereix a la celebració del ‘Festival Webit 2020’. S’ha aprovat sol·licitar una subvenció a la Generalitat Valenciana i a la Diputació per al patrocini del festival. Els dies 17 al 20 del pròxim mes juny, València serà la seu del Webit Festival Europe, el festival digital i d’innovació que constitueix un dels principals esdeveniments tecnològics sobre innovació i digitalització en l’àmbit internacional. La trobada reunirà a València a més de 30.000 assistents de més de 111 països; 500 inversors, més de 500 periodistes de mitjans internacionals, 300 exhibidors, més de 430 ponents, i acull fòrums de 15 indústries diferents.

El compromís adquirit per l’Ajuntament de València en presentar la seua candidatura consta d’una aportació econòmica a la Fundació Webit, organitzadora de la trobada, per import de 500.000 € per a cada edició del Festival (2020, 2021 i 2022). La Generalitat Valenciana participarà amb una subvenció per import de 500.000 euros; i la Diputació, de 250.000 €. Finalment, la vicealcaldessa i portaveu municipal Sandra Gómez ha anunciat l’aprovació d’un conveni, per part de la Junta de Govern Local, amb la Universitat de València-Estudi General per a la cooperació en el marc dels programes preventius de l’addicció al joc i de les tecnològiques, dos dels problemes de salut més recents que afecten especialment joves i adolescents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 6 =