25n
25N
25N

Aprovat el pressupost de l'Ajuntament de València per a 2019

També ha quedat aprovat el refinançament del deute de l’EMT i la congelació, per segon any consecutiu, de les seues tarifes per a 2019

Aprovat el pressupost de l'Ajuntament de València per a 2019
20/12/2018 -

El Ple Municipal ha aprovat de forma definitiva el Pressupost General per a l’any 2019, després de resoldre les reclamacions i propostes presentades per la ciutadania, entitats i associacions. En paraules de l’alcalde de València, Joan Ribó, «la primera funció dels pressupostos és redistribuir entre els que tenen més i els que tenen menys, pel que s’ha de fer un plantejament rigorós per a quadrar ingressos i despeses». Així mateix, també s’ha aprovat la concertació d’un préstec de refinançament de l’EMT, així com la congelació de les seues tarifes per al pròxim exercici.

«Hui aprovem el pressupost més alt de la història de l’Ajuntament. Són els pressupostos dels servicis a la ciutadania (parcs, neteja, transport públic…), de les polítiques socials per a famílies, joves i majors, i del suport a l’ocupació i a l’emprenedoria. Este pressupost és fruit de la gestió eficient i eficaç, que ens ha permés reduir el deute a la meitat del màxim històric al que se va arribar amb el PP. Així hem eixit del forat econòmic i del Pla d’Ajust, i continuarem, com amb el sanejament de l’EMT per a 2019», ha assegurat l’alcalde de València, Joan Ribó.

Durant la celebració del Ple Municipal, ha quedat aprovat de forma definitiva, després de les pertinents al·legacions, el Pressupost General per a l’any 2019, de 849,2 milions d’euros, i el Pressupost Consolidat, que ascendix fins als 942,6 milions d’euros, xifra que inclou els comptes d’Organismes Autònoms i Empreses Municipals. Segons ha explicat Joan Ribó, «els pressupostos tenen una funció redistributiva entre els que tenen més i els que tenen menys, pel que, reduir el pressupost, com demana l’oposició, és una política egoista dels que tenen molt».

A més, l’alcalde ha argumentat que estos pressupostos «estan basats en un plantejament rigorós, ja que els miracles no existixen». Així mateix, ha manifestat el seu rebuig a la posició del Grup Municipal Ciutadans sobre la reforma de l’Estatut d’Autonomia, en referència al capítol de percebre inversions estatals proporcionals a la població valenciana. «He vist poques actituds més antivalencianes que esta», ha asseverat.

«Les al·legacions presentades pels partits de l’oposició han sigut desestimades, ja que no tenen base consistent en arranjament al que establix la llei», ha argumentat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar. També ha assegurat que les al·legacions presentades pel Grup Municipal Ciutadans «estan fetes a pes i sense quantificar, i que corresponen a l’infantilisme, en matèria pressupostària, d’uns criteris totalment aleatoris i que manquen de cap sentit».

El regidor del Grup Municipal Popular, Eusebio Monzó, ha criticat els pressupostos presentats per l’equip de Govern local, per l’«incompliment de les promeses electorals en matèria de transparència, pressupostos participatius, inversions, bonificació d’impostos, així com per la falta d’execució de diferents projectes urbanístics». Eusebio Monzó, ha recalcat, respecte a la partida d’impostos, que «les persones pertanyents a les rendes més altes paguen a través de l’IRPF, i no a través de l’IBI, ja que en este sentit ja ho fan a través del valor cadastral». També, ha valorat l’actuació del Govern local com «una discriminació i no com una redistribució».

El regidor del Grup Municipal Ciutadans, Fernando Giner, ha assegurat que les seues al·legacions al pressupost se centren en «el repte demogràfic que té la ciutat» i en «la necessitat de baixar els impostos». «Les nostres al·legacions van encaminades a solucionar les vostres deficiències, ja que a la seua gestió li falta gestió i li sobra ideologia», ha argumentat Fernando Giner, en referència a l’exposició de les seues al·legacions sobre el pressupost per al pròxim exercici. El regidor també li ha recordat a l’alcalde que «ha desaprofitat 120 milions d’euros que té a mà» i li ha demanat que «execute els 107 milions pressupostats en els seus comptes».

Així mateix, el Ple Municipal també ha autoritzat l’Empresa Municipal de Transport (EMT) la concertació d’un préstec de 6,55 milions d’euros, per a refinançar un altre crèdit de la mateixa quantitat pendent. D’altra banda, també s’ha acordat la congelació, per segon any consecutiu, del preu dels diferents serveis de transport urbà de l’EMT.

D’altra banda, s’ha acordat modificar definitivament el Pla General d’Ordenació Urbana amb motiu de les obres del carrer Doctor Buen de Benimàmet. Entre estes remodelacions es troba una millora de la connexió amb la rotonda de Burjassot, i el recondicionament de les coves sobre les que s’assenta. Estes coves han sigut responsables d’enfonsaments i desnivells en una part del carrer i s’han agreujat durant els períodes de pluja. «Ha sigut este Govern el que ha actuat davant l’enfonsament de les coves de la zona i com es va prometre als veïns, s’ha redactat este projecte alternatiu», ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 13 =

torrent