caixa popular

Les Corts aproven la Llei d'Infància i Adolescència que dóna als xiquets consideració de "ciutadans de ple dret"

Les Corts aproven la Llei d'Infància i Adolescència que dóna als xiquets consideració de "ciutadans de ple dret"
29/11/2018 -

El ple de les Corts ha aprovat, amb els vots a favor del PSPV, Compromís, Podem i Cs i l’abstenció del PP, la Llei d’Infància i Adolescència que dóna als xiquets la consideració de ciutadans de ple dret al mateix temps que impulsa la seua participació en la vida pública i avança en la promoció dels seus drets.

Així mateix, la norma estableix protocols sanitaris i educatius per als menors en situació d’acolliment familiar als quals se’ls donarà “accés prioritari” a ajudes d’estudi, programes de beques, ajudes de menjador i de transport, al foment de les famílies extenses o educadores com a mesura preferencial i al disseny del Pla de Protecció amb l’objectiu que el o la menor puguen tornar en el menor temps, si és possible, amb la seua família.

Durant el debat parlamentari, la diputada de Cs Mercedes Ventura ha destacat que la norma cerca “donar veu als xiquets i adolescents” perquè “ells són els que saben el que necessiten” i ha destacat el “diàleg latent” entre els diferents grups.

Des de Podem, Fabiola Meco ha considerat que el text és “un perfecte instrument per a defensar l’alegria” dels menors perquè se’ls “empodera”.

“Volem uns menors lliures de violència, sense seqüeles, sempre vius i sense pors, que siguen oïdes, participen, que no assetgen ni siguen assetjats i reconéixer a les seues famílies. Volem protegir-los i una infància i adolescència saludable. No hi ha millor camí que seguir treballant”, ha assenyalat.

Mariam Campello de Compromís ha posat en valor la participació de diversos xiquets en l’elaboració d’una llei que és “per a ells” i que ha permés aconseguir un text “més sensible”. “Volem que tinguen un horitzó de vida digne i autònom i una infància protegida i que els nostres menors siguen iguals en drets”, ha enaltit per a posar en valor que la norma promou i protegeix l’acompanyament i a les famílies acollidores.

“No solament és una llei de reconeixement i garantia de drets, sinó que és una llei de participació, promoció de drets i protecció”, ha destacat.

Des del PSPV, la diputada Concha Andrés ha afirmat que aquesta llei se centra “en quin és l’interés superior dels xiquets i adolescents i se’ls reconeix com ciutadania activa i com a persones de ple dret” amb els objectius clars de l’equitat en l’accés als seus drets, la igualtat d’oportunitats i la lluita contra l’empobriment.

PP: “ÉS UNA LLEI QUE PERDURARÀ”

Per la seua banda, María José Català del PP ha assenyalat que és una norma “bona i molt important” que, al seu judici, “perdurarà en el temps”, però ha lamentat que la “ideologia” plasmada en determinades qüestions no la comparteix i “separen” al seu grup de la norma, la qual cosa justifica la seua abstenció. Entre les qüestions, ha citat la interrupció voluntària de l’embaràs o el tema de l’educació sexual.

No obstant això, ha insistit que per al PP és “una llei necessària que perdurarà en el temps” i ha admés que el PP “mantindria aquesta llei” i únicament modificaria certes qüestions “concretes i escarides”. “El compromís del PP és mantenir aquesta llei. Volem que tinga continuïtat governe qui governe i nosaltres solament li traurem la ideologia”, ha resolt.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =