caixa popular

La llei Celaá recentralitza competències per assignar a La Moncloa la competència de determinar els continguts educatius

Oscar del Pozo - Europa Press

La llei Celaá recentralitza competències per assignar a La Moncloa la competència de determinar els continguts educatius
15/02/2019 -

El projecte de Llei Orgànica per a la reforma de la Llei Orgànica d’Educació (LOLOE), aprovada aquest divendres pel Consell de Ministres i també coneguda com a llei Celaá, assigna al Govern central la competència de determinar els continguts educatius del primer cicle de l’Educació Infantil “en col·laboració amb les comunitats autònomes”.

Segons el text del projecte de llei al qual ha tingut accés Europa Press, el Govern central també “regularà els requisits de titulació dels seus professionals i els que hagen de complir els centres que impartisquen aquest cicle, relatius, en tot cas, a la relació numèrica alumne-professor, a les instal·lacions i al nombre de centres escolars”.

Amb l’aprovació del projecte de la llei Celaá, el text s’enviarà la setmana vinent al Congrés dels Diputats, encara que la convocatòria d’eleccions generals del 28 d’abril impedirà que hi haja temps a tramitar-la.

“És un projecte molt enriquit per la comunitat educativa i molt recolzat”, ha defensat la ministra d’Educació i Formació Professional, i portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què ha destacat que en el text s’han incorporat aportacions de totes les comunitats autònomes “tret de les governades pel Partit Popular.

Celaá ha qualificat aquest projecte de llei d'”imprescindible” pel seu propòsit de derogar del tot la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) aprovada pel Partit Popular el 2013 amb l’oposició de gran part de la comunitat educativa. “Els efectes de la LOMQE són nocius per al sistema educatiu espanyol”, ha afirmat la ministra.

Segons ha exposat Celaá aquest divendres, la LOMQE “ha fet descendir el nombre de graduats en Educació Secundària Obligatòria (ESO) en tres punts i dos punts en Batxillerat” des de la seua aprovació. “La LOMQE no convé a l’educació espanyola i ens separava del treball que ha estat fent la Unió Europea en relació a competències educatives”, ha afegit en al·lusió a la llei impulsada per José Ignacio Wert, ministre d’Educació del primer govern de Mariano Rajoy.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =