25n
25N
25N

Aprovada la instal·lació de dues canonades d'aigua potable a València i Poblats del Sud

Aprovada la instal·lació de dues canonades d'aigua potable a València i Poblats del Sud
27/06/2019 -

La Junta de Govern Local aprovarà demà dos projectes relacionats amb el correcte subministrament d’aigua potable tant a la ciutat de València com al districte dels Pobles del Sud. Tots dos formen part del Pla d’Inversions en la Xarxa de Distribució d’Aigua Potable de l’exercici de 2019.

El primer projecte consisteix en la instal·lació d’una canonada arterial DN 600 en l’avinguda Balears, en el tram comprés entre els carrers Eduardo Boscá i Menorca, així com les diferents derivacions DN 200, DN 300 i DN 400 als sectors de la part est de la ciutat. El projecte compta amb un pressupost de 3.476.473,59 euros (IVA inclòs) i els treballs duraran un total de 24 mesos.

D’altra banda, el segon consistirà en una nova fase del projecte de desdoblament de canonades en la xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet. L’objecte de l’obra és el desdoblament de l’actual canonada que alimenta als pobles situats en l’extrem sud de València (El Saler, El Palmar i el Perellonet). Amb aquestes obres millorarà substancialment la garantia de subministrament d’aigua potable als Pobles del Sud de València. Aquesta fase consisteix en la instal·lació d’una nova canonada de fosa dúctil de 400 mm de diàmetre, entre les poblacions de Pinedo i el Perellonet. En concret, els treballs s’estendran al llarg de dos quilòmetres.

Començaran des de la canonada arterial ja existent al costat del llit del riu Túria, travessarà Pinedo per la carrera del Riu fins a la primera rotonda a l’eixida del poble. Des d’ací seguirà pel vial de circumval·lació fins a la rotonda del camí de Muntanyars i, a partir d’aquest punt, seguirà per aquest mateix camí fins a connectar amb la canonada DN 400 ja instal·lada. En aquest cas, l’execució compta amb un pressupost de 2.171.155,10 euros i duraran 18 mesos.

Cal recordar que aquest segon projecte suposa la continuació del ja iniciat el juny de 2017. En aquell moment es va substituir la canonada per una altra DN 400 des de l’antiga factoria Plexi fins al Parc de la Devesa. Finalment, de tots dos projectes, tant el de l’avinguda Balears com el de Pinedo, s’encarregarà EMIVASA, l’actual gestora del servici de proveïment d’aigua potable a la ciutat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + dotze =