caixa popular

Aprehendries 449.980 paquets de tabac de contraban a València

En el curs de l’operació han sigut detingudes 9 persones, una espanyola i altres vuit de països de l’est d’Europa

Aprehendries 449.980 paquets de tabac de contraban a València
01/08/2017 -

Agents de l’Equip Territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Riba-roja del Túria (València) i funcionaris de Vigilància Duanera de l’agència Tributària de València, han intervingut en la localitat de Vilamarxant (València) un total de 449.980 paquets de tabac de contraban que venien ocultes en un contenidor procedent de Bangkok (Tailàndia) que, d’acord amb el declarat en la documentació presentada en la Duana, havia de transportar calçat.

Les actuacions de la denominada operació ‘Túria’ es van iniciar quan la Sotsdirecció General d’Operacions de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària va alertar a la seua Àrea Regional de València sobre la possible arribada d’un important carregament de tabac de contraban en un dels contenidors que anava a descarregar el buc ‘Basle Express’ de la naviliera ‘Camar’, en el Port de València, procedent de Tailàndia.

Després de confirmar-se l’arribada del buc, i iniciada la descàrrega en el moll, es localitzava el contenidor sospitós, ordenant-se immediatament el seu control a través de la Unitat d’Anàlisi de Riscos de la Duana. L’organització criminal responsable d’este delicte va presentar davant la Duana una sol·licitud per a la importació d’este contenidor declarant sabates i fixant com a destinació una empresa de Manises (València).

 

Seguiment del contenidor

El transport del contenidor a destinació es va fer sota vigilància discreta dels funcionaris de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil, arribant finalment, no a la seua destinació declarada a Manises, sinó a una nau del polígon industrial d’un poble proper, Vilamarxant, on van ser sorpresos nou individus en plena descàrrega del contenidor mentre estaven passant la càrrega a un camió de gran tonatge amb matrícula d’Estònia i a altres dos vehicles més que l’organització havia llogat per a l’ocasió.

En el lloc de la descàrrega es va comprovar l’existència d’una xicoteta quantitat de caixes de sabates disposades al principi del contenidor, després de les portes, i darrere de les caixes, amagada, la resta de la càrrega composta per un altre tipus de caixes, 900 en total, en l’interior del qual es va descobrir el tabac de contraban, sumant un total de 449.980 paquets.

En eixe moment es procedeix a la detenció de les nou persones, una d’elles espanyola i directament relacionada amb l’empresa importadora, i altres vuit originàries de països de l’est d’Europa.

 

Possible falsificació

El tabac, aparentment de la marca ‘American Legend’, es fabrica en la Unió Europea i, no obstant això, l’origen dels paquets aprehendries és Tailàndia, de manera que no es pot descartar que es tracte d’una falsificació, per la qual cosa se sol·licitarà de les autoritats competents un informe que dictamine la seua falsedat o autenticitat.

Els 449.980 paquets de tabac aprehendries tenen un valor de mercat, de preu venda al públic, proper als 1,8 milions d’euros, i els impostos corresponents superen àmpliament el milió i mitjà.

Des de principi d’any, es tracta de la segona intervenció de paquets de tabac a gran escala quan s’intentava introduir il·legalment en contenidors per via marítima a través del Port de València. La primera es va fer el passat 3 de maig amb la intercepció d’un aliu de 300.000 paquets de la marca ‘Dunston’ el frau de la qual en impostos haguera aconseguit els 1,2 milions d’euros.

Els detinguts han sigut posats en llibertat amb càrrecs per resolució del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Llíria (València). Així mateix, han quedat a la disposició de l’òrgan judicial els vehicles intervinguts, el camió amb matrícula d’Estònia i dos turismes a més de més 24.700 euros en metàl·lic confiscats als investigats en el moment de la seua detenció.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats