caixa popular

La Diputació impulsa la app ‘All Free’ per a lluitar contra la violència digital entre joves

La Diputació impulsa la app ‘All Free’ per a lluitar contra la violència digital entre joves
03/07/2018 -

L’aplicació mòbil ‘All Free’ és una interfície disponible per a dispositius Android creada per i per a joves sobre la base de les seues necessitats d’informació sobre seguretat digital. Aquesta nova app naix amb l’objectiu d’indagar en les experiències tant positives com a negatives, en l’ús de les TIC, en particular de les xarxes socials, per part de joves de fins a 18 anys i amb mirada de gènere. El projecte ‘Joves impulsant joves’ està creat per la Diputació de València, la Càtedra Regional UNESCO Dona, Ciència i Tecnologia a Amèrica Llatina i l’associació E-mujeres.

‘All Free’ és una eina perquè els i les joves puguen resoldre els seus dubtes sobre polítiques de privadesa, conductes delictives o qualsevol informació sobre xarxes socials que puguen necessitar. L’aplicació ofereix informació útil sobre les quatre xarxes socials més utilitzades pels joves: Whatsapp, Instagram, Twitter i Facebook, i a través d’aquesta eina digital els joves poden indagar sobre com desactivar la ubicació en la xarxa o la implicació d’acceptar certes polítiques de privadesa.

L’eina mòbil ofereix també altres serveis, com un test per a comprovar si la teua relació de parella està lliure de violència, els accessos directes al telèfon de la Fundació ANAR d’ajuda a xiquets i adolescents i al 016 d’ajuda a les víctimes de violència masclista. També ofereix un apartat amb informació sobre altres aplicacions que poden ajudar a l’usuari a detectar si algú intenta accedir al seu telèfon sense consentiment.

En la presentació d’aquesta app han intervingut la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, la directora de l’àrea Gènere, Societat i Polítiques de FLACSO Argentina i Coordinadora de la Càtedra Regional UNESCO Dona, Ciència i Tecnologia a Amèrica Llatina, Gloria Bonder, i Angoixes Bertomeu, de Artefinal Studio. Durant la presentació, les tres ponents han coincidit en la importància que els joves tinguen l’oportunitat d’implicar-se en el desenvolupament dels projectes que van dirigits cap a ells, com en el cas de ‘All Free’, en el qual s’han implicat 15 joves valencians d’entre 15 i 18 anys.


menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 11 =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019