25n
25N
25N

El Ple recolza la candidatura de València com a Capital Mundial del Disseny 2022

El Ple recolza la candidatura de València com a Capital Mundial del Disseny 2022
31/01/2019 -

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui una declaració institucional en suport de la candidatura de València per a ser Capital Mundial del Disseny 2022 i impuls de les iniciatives de foment de les ICC (Indústries Creatives i Culturals). També s’ha aprovat una segona declaració institucional sobre la millora en l’atenció sanitària a la fibromiàlgia.

La Corporació assenyala en la primera de les declaracions la finalitat de la iniciativa: que València «no deixe d’avançar cap a l’objectiu de convertir-se en una ciutat cada dia més innovadora, dinàmica, creativa i emprenedora». Per a això, tots els grups representats en l’Hemicicle Municipal han manifestat el seu suport unànime a la candidatura València 2022.

De fet, en el desenvolupament argumental de la declaració s’assenyala que el suport de l’Ajuntament no ha de limitar-se a la presentació de la candidatura, «perquè oferir oportunitats a aquests sectors clau en l’economia valenciana no ha de ser un fet puntual, sinó una aposta permanent, com a part essencial de la nostra cultura». En aquest sentit s’emmarca la labor que es duu a terme en l’espai cultural de referència Las Naves, «un centre creat per a combinar tecnologia, innovació i disseny; i concebut per a ajudar i facilitar els processos de creació de joves artistes», tal com es recull en la declaració.

Així mateix, el Ple Municipal ha donat el seu suport a una declaració institucional sobre la millora de l’atenció sanitària a la fibromiàlgia, una afecció que es caracteritza per quadres de dolor musculoesquelètics de caràcter crònic i generalitzat, l’origen del qual es desconeix. La declaració comporta instar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública «perquè desenvolupe les accions necessàries per a millorar els diagnòstics i tractaments de la fibromiàlgia, i que aposte per la informació i la difusió del coneixement sobre la malaltia». Així mateix, es demana impulsar les investigacions sobre aquesta patologia, introduint la variable de gènere, i als estudis sobre els seus efectes sobre la capacitat laboral de les persones afectades.

Finalment, la declaració es deté en la necessitat de revisar i actualitzar el document titulat ‘Atenció a pacients amb fibromiàlgia’, de 2014, i estudiar la creació d’una xarxa «que facilite la confirmació diagnòstica i el tractament de totes les patologies englobades dins de l’anomenada síndrome de sensibilitat central».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 1 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell