25n
25N
25N

Ribó anuncia l'ajornament dels pagaments dels tributs municipals i la suspensió del cobrament de la taxa de taules i cadires

Es retornarà la part corresponent de la taxa per ocupació de domini públic als establiments que ja hagen pagat en període voluntari

Ribó anuncia l'ajornament dels pagaments dels tributs municipals i la suspensió del cobrament de la taxa de taules i cadires
16/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest matí l’ajornament dels pagaments dels tributs municipals i la suspensió del cobrament de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires. La Comissió Municipal Permanent de seguiment de la crisi del coronavirus s’ha centrat aquest matí en el pagament dels tributs municipals, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes de la crisi sanitària sobre l’economia valenciana. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha informat de totes les decisions al final de la reunió de la Comissió, acompanyat per la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el vicealcalde, Sergi Campillo.

«Hem analitzat la vinculació del pagament d’impostos en aquest context especial, i la manera de retardar la pròrroga dels pagaments o la possibilitat de mantindre, atenuar o fins i tot eliminar determinades taxes o impostos», ha explicat l’alcalde. Les decisions, adoptades «amb motiu de les conseqüències socials i econòmiques que està provocant la pandèmia COVID-19 tenen la finalitat de poder ajudar, en la mesura que siga possible, a superar aquestes conseqüències», ha afegit.

S’ha decidit prolongar fins al 10 de juliol el període voluntari de pagament de l’Impost sobre Béns immobles de Naturalesa Urbana (IBI), Impost sobre Béns immobles de Característiques Especials, Taxa d’entrada de vehicles, Taxa per quioscos en la via pública i Taxa de caixers automàtics en vies públiques. Així mateix, el cobrament dels rebuts domiciliats de tots aquests tributs es retarda del 30 de març al 30 d’abril. I, en el cas de tindre domiciliat el pagament de l’IBI en tres terminis, el primer termini es retardarà del 30 de març al 30 d’abril.

Quant al cobrament de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires se suspén temporalment, i als rebuts ja pagats se’ls aplicarà, en el seu moment, les mesures d’ajuda que s’acorde. Des de l’Ajuntament es recorda la possibilitat que es pot sol·licitar, sense cap càrrec, l’ajornament i fraccionament del pagament de tributs, sempre que el seu pagament es produïsca dins de l’exercici. Aquest paquet de mesures inclou també l’opció ja existent de sol·licitar una sèrie de bonificacions als impostos i taxes.

L’alcalde de València ha destacat que amb aquestes mesures «es vol donar un respir a la ciutadania i especialment als autònoms i pimes de la ciutat». «L’administració municipal respon de manera ràpida i àgil a una situació imprevista que ens afecta a tots. Amb aquesta flexibilització dels pagaments volem mostrar el suport als sectors productius de la ciutat a l’espera de les mesures que prenga el Govern d’Espanya», ha subratllat Joan Ribó.

Per part seua, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat la suspensió del cobrament de la taxa de taules i cadires. «Mentre que els negocis d’hostaleria de la ciutat no estiguen actius no tenen per què pagar aquesta taxa i, per aquesta raó, paralitzem el pagament a l’espera d’estudiar quines mesures prenem depenent de la duració d’aquesta situació excepcional».

Durant la seua intervenció de hui, l’alcalde ha explicat que s’han analitzat també els efectes derivats de la suspensió de les meses de contractació a conseqüència de la suspensió de tots els terminis administratius. Tal com ha explicat, «en tot el relacionat amb les adjudicacions, intentarem continuar desenvolupant-los en la mesura que siga possible per a no perjudicar la marxa de l’economia local».

En aquest sentit, Ribó ha recordat que a partir de hui ja es pot començar a cobrar el 25% de les ajudes a les comissions falleres, tal com va ser aprovat divendres passat. Joan Ribó ha afegit que s’està treballant amb tota celeritat per a fer front també al 50% que falta (del 75% restant de cada monument, que tradicionalment era a càrrec de les comissions i que en aquesta ocasió serà finançat per l’Ajuntament), tal com també es va informar divendres passat. D’aquesta manera, el Consistori assumeix el 62,5% del cost total dels monuments perquè les comissions falleres complisquen amb els seus compromisos.

L’alcalde ha assenyalat que s’està treballant amb tota celebritat perquè els aspectes administratius de la iniciativa estiguen conclosos abans d’acabar el mes de març. «Sabem que el tema faller és molt important des d’un punt de vista emocional perquè és el moviment social més important de la ciutat, però a més és fonamental donar economia a les comissions falleres immediatament, perquè si no moltes xicotetes empreses de molts sectors cauran en fallida; des de l’Ajuntament aportarem com més prompte millor aquests recursos per tal de sostindre tots aquests sectors, que són molt amplis a la ciutat de València».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =