25n
25N
25N

Els aplaudiments als balcons fan caure el consum d'aigua a València

Elisa Valía recomana el consum d’aigua de l’aixeta per a evitar la generació de residus plàstics i reduir la compra

Els aplaudiments als balcons fan caure el consum d'aigua a València
28/03/2020 -

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha informat que a les 20.00 hores, els aplaudiments als balcons fan caure el consum d’aigua a la ciutat, baixant dels prop de 1.900 litres per segon als aproximadament 1.700 litres per segon. Quan passa este moment, el consum se situa per damunt dels 2.000 litres per segon.

D’acord amb l’anàlisi d’este tram, es desprén que si bé la baixada de consum se situa entorn de les 150-200 litres per segon quan la gent ix al balcó, després la pujada és de sobre els 300 litres per segon, és a dir, els valencians i les valencianes comencen amb les rutines familiars de preparar el sopar o prendre el bany.

“Unes dades que donen compte del suport que la ciutadania està donant al personal sanitari que estan treballant contra el coronavirus des dels hospitals, així com a tota la resta de persones que treballen des d’altres llocs perquè puguem tindre cobertes algunes de les necessitats més bàsiques, com són els professionals de sectors la mobilitat, la producció, distribució i venda d’aliments”, ha citat entre altres la regidora.

Valía ha volgut agrair als ciutadans i ciutadanes “este gest solidari cap als qui estan desenvolupant una labor de servici públic fonamental per a atallar l’avanç del virus”. Així mateix, ha volgut traslladar a la ciutadania un missatge de “tranquil·litat, especialment a les persones més vulnerables que es poden veure afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia”.

Així, ha posat de manifest que l’Ajuntament, en línia amb les mesures aprovades pel Govern d’Espanya, treballa per a eixir de la crisi i cobrir les necessitats bàsiques de totes les llars. Referent a això, ha assegurat que a la ciutat de València han quedat “suspesos tots els talls d’aigua per impagaments”. “Complim el compromís del Govern d’Espanya de que ningú es quede arrere en esta crisi i menys en l’accés a un bé tan bàsic i fonamental com és el subministrament d’aigua”, ha remarcat.

Valía ha posat en valor l’aigua d’aixeta ja que es tracta de “una aigua molt més barata que l’embotellada i a més a casa, amb el que no hi ha necessitat d’anar a comprar-la i transportar-la”. Ha insistit en la necessitat de “quedar-se a casa i amb el consum d’aigua d’aixeta ajudem a reduir les eixides”. A més, ha apuntat que d’esta manera “es redueixen el consum de plàstics d’un sol ús i la petjada de carboni que implica beure aigua embotellada respecte a beure aigua d’aixeta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =