25n
25N
25N

El pàrquing de Bruges obri aquest dijous al públic amb 356 places de rotació i per a residents

El pàrquing de Bruges obri aquest dijous al públic amb 356 places de rotació i per a residents
13/12/2018 -

L’aparcament Centre Històric-Mercat Central de València, situat en la Plaça de Bruges i conegut com a pàrquing de Bruges, obri al públic aquest dijous per a donar servei als venedors i clients d’aquest recinte comercial, als residents de la zona i als qui es desplacen fins al centre històric de la capital valenciana.

Així ho van anunciar aquest dimecres l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, durant la visita que han realitzat a l’estacionament. Aquesta nova infraestructura, que serà gestionada per l’EMT, compta amb 356 places d’aparcament per a cotxes de rotació i per a residents.

Igualment, disposarà de 40 punts de càrrega per a vehicles elèctrics, zona de repartiment d’última milla per a bicicletes elèctriques, aparcament per a bicicletes i motos i més de 400 metres quadrats per a càrrega i descàrrega del Mercat Central i els comerciants del centre.

“Hui és un bon dia, hui complim un compromís de fa molt temps. Demà al llarg del dia s’engega aquest aparcament, que a més de ser un element bàsic per al Mercat Central i tot el comerç de la zona té característiques significatives, com a punts de càrrega per a cotxes elèctrics”, amb la finalitat d'”anar canviant els models de mobilitat de la ciutat” cap a paràmetres menys contaminants.

La finalització de les obres de l’estacionament i la seua obertura s’han dut a terme després que l’Ajuntament de València assumira la seua construcció, acordada inicialment entre el consistori i l’administració autonòmica. “Ho hem aconseguit i en el temps que ens havíem marcat”, ha agregat el primer edil, que ha recordat que el pàrquing s’engega a principis de desembre com s’havia anunciat.

Joan Ribó ha al·ludit al “debat” i a les negociacions dutes a terme durant l’anterior mandat pel PP en la Generalitat i en l’Ajuntament per a l’engegada d’aquesta infraestructura sense èxit i ha valorat l’acord aconseguit entre l’administració autonòmica i la local per a finalitzar les obres i engegar-la.

“El PP no ho va aconseguir. Nosaltres ho hem aconseguit en el temps que ens havíem marcat”, ha insistit, al mateix temps que ha valorat el treball realitzat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible i l’EMT per a acabar les obres i arrancar la gestió de l’aparcament. “Es pot dir que l’EMT ha funcionat com un rellotge suís. Demà s’engegarà aquest aparcament”, ha apuntat.

Ribó ha recordat també que fer-se càrrec i engegar el pàrquing de Bruixes costarà a l’Ajuntament “més de 10 milions d’euros que s’aniran pagant” en anys atenent al “conveni amb la Generalitat” signat en l’anterior mandat.

La primera planta de l’estacionament, com han explicat Ribó i Grezzi, està dedicada a la logística, atés que està dedicada a la càrrega i descàrrega de productes dels venedors del Mercat Central i al repartiment d’aquests a domicili. “Serà una planta que es gestionarà conjuntament amb el Mercat Central. Li donarà molta vida al mercat i també a l’alimentació saludable, als productes de proximitat i a la logística relacionada amb aquest”, ha exposat.

Altres tres plantes es dedicaran a aparcaments de rotació i l’última, una cinquena, a estacionament de residents, ha precisat el primer edil, que ha destacat que les places oferides per a aquests últims estan “ja quasi totes ocupades”. Grezzi ha precisat que es va fer una “previsió inicial de 45 places” i no ha descartat augmentar-les si és necessari.

“UN SOMNI FET REALITAT”

L’edil de Mobilitat Sostenible, per la seua banda, ha assenyalat també que aquest és “un bon dia” després de “superar el malson de deu anys de forat negre que s’havia deixat abandonat” en aquest aparcament i iniciar “un somni que s’ha fet realitat amb l’obertura d’aquesta nova infraestructura, que està cridada a ser un símbol de la ciutat i de la gestió del govern” local que conformen Compromís, PSPV i València en Comú.

Giuseppe Grezzi ha valorat que s’haja complit “la paraula donada” i “les promeses adquirides” en arribar a l’Ajuntament, alhora que ha donat les gràcies a “tots els que han treballat i han fet possible” l’engegada del pàrquing, entre ells, el Servei de Mobilitat Sostenible, l’empresa constructora, l’administració autonòmica i Iberdrola. “Demà al matí, a primera hora, tindrem tots els documents en regla per a poder obrir. Esperem poder fer-ho a mitjan matí”, ha manifestat el responsable municipal.

El regidor ha subratllat l'”absoluta novetat” que suposa a Espanya comptar amb una planta logística com la primera del nou aparcament per a “la càrrega i descàrrega del Mercat Central, del comerç de proximitat d’aquest entorn” i per a “la distribució de mercaderies”.

PROMOCIÓ D’UN 1,5 € HORA

Per a dur a terme aquesta última funció, l’edil ha explicat que es comptarà amb “bicicletes de càrrega i descàrrega per a poder repartir” i amb “tots els sistemes per a repartir des dels comerços”. Per a la càrrega i descàrrega es comptarà amb una targeta que proporcionarà mitja hora d’estacionament gratuïta.

Guiseppe Grezzi ha anunciat que el pàrquing obrirà aquest dijous amb “una promoció d’obertura”, que es perllongarà durant tot el nadal, de “1,5 euros per hora” l’estacionament. Respecte al preu posterior a aquesta promoció ha indicat que “s’està treballant per a posar el definitiu, fer les promocions i treballar amb totes les entitats del barri”.

“TOT EN REGLA”

Preguntat per si els contractes de gestió del pàrquing estaran disponibles per a aquest dijous, el regidor de Mobilitat Sostenible ha assegurat que “per a l’obertura del pàrquing està tot en regla”. “Tenim tots els contractes i tot es farà segons la legalitat. És la base i la filosofia d’aquest govern”, ha dit.

Així mateix, preguntat per crítiques dels comerciants, ha dit que a ell no li han arribat i ha ressaltat que la setmana passada es va visitar amb ells l’estacionament. “Treballarem conjuntament. Així ho seguirem fent perquè tenim un compromís amb el Mercat Central, amb els comerços del centre i amb tot el veïnat”, ha exposat.

D’altra banda, preguntats per la reordenació de la Plaça de Bruges i de l’entorn del pàrquing, l’alcalde ha assenyalat que es treballa en el citat projecte, que “acaba d’arribar a l’Ajuntament des de la Generalitat” i en el qual es pretén actuar “amb la major rapidesa possible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

Informacion coronavirus