caixa popular

L'aparcament de la Plaça de Bruges estarà en servici a finals de 2018

L'aparcament de la Plaça de Bruges estarà en servici a finals de 2018
23/10/2017 -

L’aparcament de la plaça de Bruges, amb capacitat per a quasi 400 cotxes (356), 11 dels quals per a persones amb mobilitat reduïda, 29 motos i 46 bicicletes, estarà en servici a finals de 2018. Les obres d’adaptació d’aquesta infraestructura començaran al voltant de Sant Josep del pròxim any, segons els càlculs del període mitjà d’aquest tipus de licitacions. Així mateix, s’executaran en un termini màxim de huit mesos, tal com ha acordat hui la Junta de Govern Local en aprovar el plec de condicions d’aquestes obres, amb les clàusules d’aquesta concessió administrativa, segons les quals l’Ajuntament valorarà tant la reducció de l’esmentat termini d’execució com la del pressupost.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha informat hui de les condicions d’aquestes obres d’adaptació per a les quals compta amb 4,5 milions d’euros (4.492.551,61€) del Pla Confiança de la Generalitat, i amb les quals “l’Ajuntament habilitarà aquest aparcament del centre històric que, finalment, donarà servici a la ciutadania, en general, i a comerciants i clients del Mercat Central, en particular”. De fet, segons ha recordat, la primera planta d’aquesta infraestructura es destinarà a logística de mercaderies, com ara càrrega i descàrrega

La infraestructura, que va adquirir l’Ajuntament, consta de cinc plantes i una rampa d’eixida per a vehicles, situada a l’Oest de la plaça de la Ciutat de Bruges i orientada cap a l’avinguda de l’Oest. Amb les obres es completarà una altra rampa d’entrada de vehicles al tram final del carrer de l’Editor Manuel Aguilar, i per executar-la caldrà desviar canalitzacions elèctriques, semàfors, telèfons, aigua de baixa i alta pressió i canonades de gas.

A més, l’aparcament disposarà de tres accessos per a vianants des de la superfície i hi haurà, a banda, quatre ascensors, situats en el centre de la plaça, per accedir-hi, amb parades en cadascuna de les 5 plantes. Entre les noves dotacions que l’alcalde ha destacat es troben l’habilitació de 40 llocs per a la recàrrega de vehicles elèctrics, “que s’emmarca en la política de mobilitat sostenible del Govern de la Nau”.

El condicionament interior de l’aparcament suposa l’execució de totes les instal·lacions necessàries per a la posada en funcionament i explotació de l’aparcament. S’han d’acabar i revestir l’interior de les cinc plantes, la instal·lació elèctrica i la il·luminació, el centre de transformació, la protecció contra incendis, la ventilació, la llanterneria i el sanejament, els ascensors i unes altres instal·lacions especials.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat el treball previ realitzat fins a arribar a la licitació d’aquestes obres “que el Govern de la Nau va assumir com una responsabilitat de legislatura, i ha treballat i dialogat molt per a resoldre els problemes i deutes heretats de l’anterior equip de govern” . Així, ha explicat, “hem precisat la signatura d’un nou conveni amb la Conselleria per resoldre els problemes de l’anterior acord signat en 2008, amb una addenda posterior, on l’Ajuntament no era propietari de la instal·lació i havia de pagar més de 10 milions d’euros i que va derivar en dos licitacions desertes, però nosaltres hem complit amb el nostre de compromís de posar-ho en marxa”.

PROJECTE DE FOMENT PER A L’AUTOVIA DE PUÇOL

En donar compte d’aquest assumpte i davant les preguntes dels periodistes, Joan Ribó també ha parlat de la voluntat de l’equip de govern de millorar els accessos a la ciutat, però preservant l’horta. Es referia així al projecte del Ministeri de Foment que contempla l’habilitació de tres carrils per ampliar l’accés de la V-21 a la ciutat. L’alcalde ha descartat l’opció que baralla el Ministeri, i que ja va proposar el Consell durant el mandat anterior de generar un bucle per a entrar al Port: “Nosaltres açò no ho vegem. Volem afavorir els accessos a València, però sempre preservant al màxim l’horta”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats