25n
25N
25N

APAHU Paiporta finalitza la seua 'Caravana por la paz'

’La Caravana por la paz’ ja està en el port d’Alacant, i prompte eixirà rumb al campament de refugiats de Tindú

APAHU Paiporta finalitza la seua 'Caravana por la paz'
07/03/2017 -

Caravana por la PazL’associació sense ànim de lucre APAHU Paiporta, que treballa, cada dia, per a millorar la qualitat de vida tant dels xiquets sahrauís, com de totes aquelles persones que ho necessiten, va començar la seua marxa l’any 1996 i, des de llavors, duu a terme diferents iniciatives solidàries per a facilitar els recursos de primera necessitat.

Un exemple d’això és l’últim projecte, que va començar a principis de desembre, i que ha acabat fa tan sols un parell de dies amb un gran èxit. Aquesta iniciativa, que rep el nom de ‘Caravana por la paz‘ es realitza cada any, amb l’objectiu d’arreplegar aliments, material sanitari, roba d’abrigar, i molt més per a enviar-ho als campaments de refugiats.

València Extra ha parlat amb Yolanda Chavarri, Presidenta de APAHU Paiporta, que ens ha explicat tots els detalls sobre aquesta caravana tan especial. ‘En aquesta ocasió, la caravana ha anat destinada al campament de refugiats de Tindú. Aquest projecte ho duem a terme les associacions que formem part de la Federació d’Ajuda al Poble Sahrauí i, gràcies a l’esforç de tots, hem aconseguit omplir tres camions, que ja es troben en el port d’Alacant, amb 67.000 quilograms d’aliments, entre els quals també hi ha aliments per a celíacs, material per a la clínica dental que han obert recentment, taules i cadires per al centre escolar, lliteres d’hospital o un gimnàs de rehabilitació, entre altres coses’.

Així mateix, la Presidenta de APAHU Paiporta ha afegit que ‘per a la ‘Caravana por la paz’, comptem amb les donacions d’hospitals i diferents empreses, com la Mútua, però, especialment, amb l’ajuda que ens proporcionen des dels diferents centres escolars, ja que realitzem xarrades de sensibilització, i són els mateixos alumnes el que duen a terme la campanya de recollida d’aliments’.

Tot aquest material prompte eixirà d’Alacant rumb a la seua destinació. I en APAHU Paiporta ja treballen en el seu següent projecte ‘Vacaciones en paz‘, que consisteix en un programa d’acolliment de xiquets sahrauís durant l’estiu.

Finalment, Yolanda Chavarri ha volgut agrair a tots la seua col·laboració. ‘Després de mesos d’esforç, volem donar les gràcies a totes les empreses, centres escolars, ciutadans i voluntaris que han treballat per a aconseguir això. Des de APAHU Paiporta hem aportat 5.000 quilograms d’aliments i un gimnàs de rehabilitació per al centre de discapacitats de Bojador. Tot això s’ha unit a la resta d’associacions. Esperem amb molta il·lusió que la ‘Caravana por la paz’ arribe als campaments que necessiten la nostra ajuda’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + setze =