caixa popular

Passeja pel recorregut de l'antic ferrocarril de Benimaclet

’Benimaclet Conta’ t’ensenya els secrets d’aquest barri amb les seues rutes

Passeja pel recorregut de l'antic ferrocarril de Benimaclet
14/05/2017 -

Benimaclet és un barri d’història. En els seus carrers encara queden escletxes del poble que un dia va ser. A València Extra, us recomanem una altra de les rutes de ‘Benimaclet Conta perquè seguiu descobrint tot el que amaga un dels barris més actius de la nostra ciutat.

Aquesta ruta, que rep el nom  de ‘Un trenet con vistas al mar‘, traça el recorregut que feia el ferrocarril que unia València amb el Grau. Un ferrocarril que no solament era una de les principals vies de comunicació, sinó que va generar el desenvolupament de Benimaclet.

Comencem la ruta en l’encreuament del carrer Doctor Vicente Zaragozá amb el carrer Dolores Marques, on se situava un dels passos a nivell per a creuar les vies del tren que separaven València de Benimaclet. Més endavant, en l’encreuament amb Emilio Baró es fa homenatge a les conegudes com a ‘Lluites del Trenet’, que reivindicaven la supressió de barreres físiques i la reducció del perill de l’antic traçat que dividia en dos el barri. Caminant en direcció al mar, descobrim el lloc on es trobava l’antic baixador, així com l’Estació del Trenet, que es troba prop de l’actual parada del tramvia.

Arribant a l’eixida de l’autovia de Barcelona, on s’alça el Centre de Recerques Sanitàries, es trobava les ‘Càmeres Beccari’, un edifici destinat al reciclatge de brosses, que el moviment veïnal va aconseguir el seu tancament per ser considerat insalubre.

Seguint pel carrer Guàrdia Civil, arribem al ‘Xalet Vista Alegre’, conegut popularment com a ‘Casa Cafis’ o ‘Xalet Martí’ que, en l’actualitat, és la seu de la Junta Municipal de Districte. A pocs metres, i en un frondós parc se situa el nou centre de salut.

Avançant pel carrer Guàrdia Civil, agafem el carrer Cuenca Tramoyeres per a passejar per l’antic camí vell de Benimaclet, abans envoltat d’hortes. I si vols continuar aquesta ruta, tan sols has de creuar l’Avinguda Primado Reig. Més enllà del Col·legi Alemany, encara segueix en peus una vella casa de poble, en la qual podràs contemplar una placa que demostra que per allí es viatjava de València a Benimaclet.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC